Oldal kiválasztása
Kedden, a Magyar Kupa nyolcaddöntőben legyőzte a székesfehérvári MÁV Előre együttesét az 1. MCM-Diamant csapata, ám csütörtökön 20 órakor, az Extraligában egy sokkal nehezebb ellenfél vár a kaposváriakra, nevezetesen a Magyar Kupa címvédője, a bombaerős Fatum Nyíregyháza. A legfelsőbb osztályban már nincs könnyű ellenfél, hiszen mindegyik gárda, mely ott van a legjobbak között, okozhat meglepetést.

A somogyi lányok pedig azért dolgoztak kőkeményen az előző szezonban, hogy olyan összecsapásokon léphessenek pályára, mint például a nyírségiek elleni lesz, és abban biztosak lehetünk, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy a lelkes szurkolótáboruk előtt legyőzzék neves riválisukat. Hiszen, ahogy az egyesület vezetősége fogalmazott, ott akarnak lenni a legjobbak között, és ennek megfelelően is igazolt a kaposvári csapat. Olyan röplabdázók érkeztek, akik tényleg erősítést jelentenek, és akinek a keze a kiélezett szituáció(k)ban sem remeg meg. A lányokat a szabadkai mester, Sasa Nedeljkovic kovácsolta igazi csapattá. Az eredmények eddig őket igazolják, hiszen a nyitányon megverték a Kántor Sándor vezette UTE gárdáját, majd idegenben átgázoltak a szombathelyi Haladáson.
Most azonban egy olyan alakulat érkezik a Kaposvár Arénába, melyet a szakma egyöntetűen bajnokesélyesnek tart. Ahhoz, hogy a lányok legyőzzék a kupa címvédőjét, szükségük lesz a szurkolókra is, a közösségi médiában a kaposvári ultrák már jelezték, ott lesznek és segíteni fogják a somogyi hölgykoszorút.
Az elmúlt két évben a szabolcsiak egyik alapembere volt az a Tatjana Matic, aki immár a kaposváriak kulcsjátékosa. A klasszis ütő nagy izgalommal várja a csütörtöki rangadót.
– Nagyon várom már a kezdést, egy igazi rangadó vár ránk – mondta Matic. – Jól kezdtük a bajnokságot, a saját közönségünk előtt győztük le az Újpestet, majd igazoltuk az előzetes várakozásokat Szombathelyen. Bízom benne, hogy jó mérkőzést játszunk, ismét sok néző előtt, és nem marad el a siker sem.
Parázs csatára lehet tehát számítani csütörtök este, és a találkozó jó hírverése lehet a női röplabdának, hiszen az M4 Sport közvetíti a két kiváló együttes összecsapását.