Vasas Folyondár Jobb Pálya, Budapest
2023-10-14 16:00
3
x
1
„Nagyon élveztem a játékot, szeretek ebben a csapatban játszani, hiszen érzem, hogy mindenkiben ott a küzdőszellem és mindenki egymásért játszik, ez pedig nekem is segít abban, hogy motiváltnak érezzem magam és élvezzem a játékot. ”

Szombaton a fővárosban kezdte meg csapatunk az Extraliga 2023/2024-es szezonját, mégpedig a címvédő Vasas Óbuda vendégeként. A nyáron alaposan átalakult keret most mutathatta meg magát először tétmeccsen, és talán nem is lehetett volna nehezebb ellenfél a szezonnyitón, mint a címvédő Vasas Óbuda csapata.

Jobban is kezdték a meccset a hazaiak, a KNRC-s lányok hirtelen négy pontos hátrányba is kerültek, ám ezt a különbséget gyorsan sikerült még ledolgozni. 6-6-nál újra építkezni kezdett a Vasas, pontos ütésekkel és szép nyitásokkal tették próbára lányainkat, ahol keletkezett is némi zavar, zsinórban 10 pontot szerzett a címvédő, és a szett derekára már 18-8 állt az eredményjelzőn. Innen ugyan még tudtunk kicsit kapaszkodni, de már késő volt, az első szettet magabiztosan húzta be a Vasas, 25-15, 1:0.

A második játékrészre rendeztük sorainkat és elkezdtek jönni a pontok is. Rendkívül kiélezett szettben szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrára viszont sikerült 4 pontos előnyt bebiztosítanunk. Itt megint megrázta magát a Vasas és majdnem sikerült is kiegyenlíteniük, ám ezt a szettet már nem engedtük ki a kezünkből, a végén zsinórban 5 pontot szerezve, 19-25-el sikerült kiegyenlítenünk, 1:1.

Hirtelen nem is találta magát a hazai csapat, mi pedig szépen gyűjtögettük addig a pontokat, egészen szoros adok-kapok alakult ki egészen a szett derekáig, ahol megint megrázta magát a Vasas. Erre sajnos ismét nem volt ellenszerünk, a végére 10 ponttal is elhúztak, végül pedig magabiztosan pontot is tettek a szett végére, 25-14, 2:1.

Innen pedig már nem tudtunk visszakapaszkodni, a negyedik játszma elején még tudtuk kicsit tartani a lépést ellenfelünkkel, de a fáradtság jelei szépen lassan mindenkin megmutatkoztak. A Vasas pedig nem hibázott sokat, így megnyerte a negyedik szettet 25-15, a mérkőzést pedig 3-1 arányban.

Vasas Óbuda – KNRC 3:1 (15, -19, 14, 15)
Budapest, Folyondár utca, 300 néző. V.: Adler, Kiss Z.


VASAS: Gülübay 5, Fricová 13, Papp 5, Bannister 17, Sillah 3, Gyimes-Capet 8. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Tóth S., Jámbor 1, Török 8, Abdulazimova 10. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
 

KNRC: Martin 1, Szedmák 13, Radnai Luca 5, Dias da Silva 14, Santos Hurst 8, Vilvert 5. Csere: Rády (liberó), Lima, Godó 3. Vezetőedző: Vincent Lacombe