UTE Röplabda Csarnok, Budapest
2024-01-27 19:00
1
x
3
„Büszke vagyok a lányokra, mert nem egyszerű egy héten belül kétszer ugyanaz a csapat ellen játszani. Higgadtak tudtunk maradni a harmadik szett után, és ez jelentette a különbséget a mai meccsen, és ez is inkább csapatként mutatkozott meg.”

A fővárosiak a hétközi vereségért akartak visszavágni a Kaposvárnak szombat este, a KNRC lányai pedig mindenképp szerették volna életben tartani a második helyről szőtt álmaikat, így mindenképp egy parázs kis mérkőzésre volt kilátás. Az UTE pedig a hazai pályához mérten nagy lendülettel vetette be magát a mérkőzésbe, a vendégek nem nagyon találták hirtelen a helyüket, így egy masszív 8 pontos előnyt sikerült a liláknak kiépítenie. Viszont szerencsére nem adtuk fel, és szépen lassan elkezdtünk zárkózni, Szedmák pontjai pedig ezen a mérkőzésen is futószalagon érkeztek. A szett derekára már csak 2 pont maradt az UTE előnyéből sőt, fordítani is sikerült, ám a hajrát mégis a hazaiak várhatták előnyből. Itt viszont minden erőt mozgósítottak lányaink, pontról pontra javult a játék, Hurst és Dias is csatlakozott Szedmákhoz a ponttermelésben, melynek győztes első szett lett az eredménye, 23-25, 0:1.

 

 

Az újpesti arcokon a következő szettben tisztán látszott a kétségbeesés, hogy még 8 pontos hátrányból is képes volt felállni a kaposvári csapat, ezt pedig lányaink gyorsan ki is használták, lendületesen kezdve második felvonást. Az elején felhalmozott előnnyel szépen lavírozott a csapat, a hajrára már 6 pontos megnyugtató előnnyel fordulhattunk, amin még kicsit tudott hozni a hazai gárda, ám Szedmák ezen az estén megállíthatatlannak bizonyult, le is zárta mielőtt az újpestiek elhitték volna, hogy fordíthatnak, 21-25-el már 0:2 állt az eredményjelzőn.

 

 

A harmadik szett már sokkal szorosabban indult, a korábbi mérkőzéseinkhez hasonlóan fej-fej mellett haladtak a csapatok, csak a szett felénél tudtunk némi előnyhöz jutni. Itt viszont láthatóan felszívta magát a hazai csapat, és a hajrára sikerült is felzárkózniuk, mi pedig kissé visszavettünk a tempóból, rutinból akarták lemenedzselni a végét a lányok, ám a szerencse a hazaiakat segítette, 21-23-rúl előbb egyenlíteni, majd nyerni is sikerült nekik, 25-23, 1:2.

 

 

A negyedik szettben gyorsan megmutattuk, hogy az előző megtorpanás csak egy pillanatnyi kihagyás volt, Szedmák és Dias pontjai gyors 6 pontos előnyhöz juttatták csapatunkat, ám az UTE csak azért sem adta fel, és folyamatosan lőtávolon belül tudtak maradni. A szett derekára sikerült belelkesülniük, amelyet Lacombe edző időkérésekkel próbált megtörni, szerencsére sikeresen, és a hajrára már kaposvári előnnyel fordulhattunk. Itt pedig már elég volt az előny, amit összeszedtünk, szépen lehoztuk a maradék néhány pontot, 20-25-el pedig megvolt a harmadik szett is, győzelemmel zárhattuk az alapszakasz idegenbeli sorozatát.

 

 

A szezon ezen részét pedig pénteken hazai pályán koronázhatjuk meg, egy DVTK elleni magabiztos győzelem magabiztosságot adhat a lányoknak a rájátszás előtt, ám ehhez szurkolóinkra is szükség lesz!

UTE – KNRC 1:3 (-23, -21, 23, -20)
Budapest, UTE Csarnok, 400 néző. V.: Adler, Horváth M.
KNRC: Szedmák 26, Radnai 5, Dias da Silva 11, Hurst 14, Vilvert 9, Martin. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 3. Vezetőedző: Vincent Lacombe