UTE Röplabda Csarnok, Budapest
2023-12-10 18:00
2
x
3
„Ez egy igazi kupameccs volt, a maga magasságaival és mélypontjaival. A megingásainknak köszönhetően tartott a mai mérkőzés 5 szettig, de most a legfontosabb dolog, hogy győztesen hagyhattuk el a pályát. Most mindenki a következő meccsre fókuszál, a Vasas ellen minden szurkolónkra szükség lesz a Kaposvár Arénában!”

Egy rendkívül fordulatos, az utolsó pillanatig kiélezett összecsapást hozott össze a fővárosban vasárnap este az UTE és a KNRC csapata, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.

Pedig nem így indult a mérkőzés, mindkét csapat kicsit álmoskásan kezdett, de aztán mi tudtunk előbb feljavulni a hálónál, Tóth-Bodovics és Szedmák is rendre szépen állította meg az ellenfél támadásait, Dias pedig szokásához híven szépen termelte a pontokat, amihez az UTE hibái is hozzátettek. A lendületünk azonban féltávnál kicsit alábbhagyott, és elkezdtünk hibázni, magunknak tettük szorossá a végét, hiszen a hazaiak még a vezetést is átvették, 20-18 állt a végjáték előtt az eredményjelzőn. Lacombe edző ekkor egy időkéréssel próbálta megtörni ellenfelünk lendületét ami sikerült is, előbb Szedmák majd Dias ütött egy szép támadás végén az ellenfél térfelére, majd Tóth-Bodovics állt ki nyitni 22-22-nél. Nem is kellett már onnan eljönnie, Dias szerezte az utolsó pontunkat, előnyben a Kaposvár, 22-25, 0:1.

 

 

A második szettet is mi kezdtük jobban, a Hurstot váltó Godó is szépen felvette a ritmust, mellette még Vilvert és Dias vetette magát észre szép támadásokkal. Az UTE viszont nem adta fel, sőt, féltávnál nagyon el is kapták a ritmust 16-11-re sikerült is elhúzniuk. Itt már az időkérésünk sem segített, a hazaiak lendületét nem tudtuk megtörni, a lelkesedésük pedig 10 pontos előnyre is elég volt, nagyon fel kellett magunkat szívnunk a harmadik szettre, 25-14, 1:1.

Ez viszont nem sikerült, maradt a lendület a hazaiaknál, javunkra legyen írva, hogy nem adtuk fel egy pillanatra sem, küzdöttünk minden egyes pontért. Féltávnál Szedmák vette hátára a csapatot, majd Dias is csatlakozott, Tóth-Bodovics pedig megint nyitott egy szép sorozatot, ami egészen 14-19-ig vitte a kaposvári csapatot. Itt már mindenki megvillogtatta tudását, Vilvert is fontos pontokat szerzett, és a végén már nem is engedtük felzárkózni a hazaiakat, 20-25-el újra nálunk volt a vezetés, 1:2.

 

 

A harmadik szett ismét szorosan indult, hol a hazaiak, hol a Kaposvár szerzett némi előnyt, de komolyabb sorozatra egyik csapat sem volt képes. A felénél viszont a hazaiaknál volt a vezetés, 13-15, így Lacombe edző megint egy időkéréssel próbálta a javunkra fordítani a mérkőzést. Ez sikerült is, Szedmák négy pontjával előbb egyenlítettünk, majd fordítottunk is, a hajrára 22-21-el fordulhattak rá a csapatok. Itt viszont megremegtek kicsit a kaposvári lábak és a szerencse is a hazaiak mellé állt, az utolsó pillanatokban valamivel pontosabbak voltak, így újra sikerült kiegyenlíteniük, jöhetett a döntő szett, 25-23, 2:2.

 

 

Az ötödik felvonást csapatkapitányunk egy gyönyörű ponttal kezdte meg, majd Szedmák duplázta az előnyünket, de az UTE nem adta fel sőt, fordítani is tudtak, majd egy nagyobb sorozattal komoly előnyhöz is jutottak, 8-4-el fordultak a csapatok. Nem adta lejjebb a hazai csapat, pontosan játszottak, 11-7 is állt az eredményjelzőn, amikor a hazai nézők már-már a győzelmet ünnepelték, ám lányaink hihetetlen tartásról tettek tanúbizonyságot, hiszen egy pillanatra sem adták fel, tudták jól, hogy rendkívül nehéz visszavágó vár ránk januárban, ha most ezt a mérkőzést elveszítjük. Ehhez mérten fel is kapaszkodtunk ellenfelünkre, majd egy Hurst ponttal előbb egyenlítettünk, Dias pedig már előnyhöz is juttatott minket. Itt hirtelen eltűnt a hazaiak magabiztossága és több hiba is előjött, amit mi könyörtelenül kihasználtunk, és le is zártuk a mérkőzést, 13-15, 6. győzelmünket arattuk zsinórban, a Magyar Kupa negyeddöntőjének januári visszavágóját pedig így előnyből várhatjuk! Szép volt csajok!

Fotók: Jani Martin