Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, Balatonfüred
2024-02-22 18:00
2
x
3
„Nagyon jót tett az önbizalmunknak az, hogy 2-0-ról sikerült felállnunk, itt már nem rajtunk volt a nyomás, és mertünk felelősséget vállalni ami végül a különbséget jelentette. Boldog vagyok, mert így most hazai pályán a saját közönségünk előtt harcolhatjuk ki a továbbjutást! ”

Csütörtök este Balatonfüredre látogatott csapatunk, hogy az Extraliga rájátszásának negyeddöntőjében immár második alkalommal mérje össze tudását a Szent Benedek RA együttesével. A hazaiak nemrég edzőt cseréltek, alaposan megváltozott a stílusuk, így nagy reményeket fűztek a hazai mérkőzéshez.

Ez meg is látszott már az első játszma idején, ugyan egy igen agresszív játékkal az elején sikerült meglepnünk őket, 4-11 is állt az eredményjelzőn, de szépen felvették a ritmust, és elkezdtek zárkózni. Sokat javult a Füred játéka a hálónál, rendre megnehezítették sáncaikkal Dias és Hurst dolgát, a labda pedig rendre a mi térfelünkön landolt. Úgy tűnt, hogy azért tudjuk tartani az előnyt, ám egy szép sorozattal előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a hazai csapat, akik ettől rendkívül belelkesedtek. Ám a KNRC lányai sem hagyták magukat, Vilvert és Szedmák is szép támadásokat fejezett be fontos pontokkal, így 21-21-el érkeztünk a hajrához. Itt viszont a hazaiak voltak pontosabbak, sikerült is megszerezniük a vezetést, 25-22, 1:0.

 


 

A második játszmát már jobban kezdte a hazai együttes, és a bírói döntések is őket segítették, a kiélezett pillanatokból rendre a hazaiak jöttek ki jobban. Nálunk előjöttek a hibák, nem voltunk már olyan pontosak a nyitásoknál és a befejezéseknél sem, amit a Füred köszönt szépen, szerencsére mégsem tudtak lényegesen ellépni, Hurst és Szedmák pontjainak köszönhetően. A hajrára megint 21-21-el érkeztünk, és itt ismét a hazaiak tudtak jobban összpontosítani, így már 2:0 állt az eredményjelzőn, a 25-22-es eredményt követően.

 

 

Az egész meccset jellemző, kiélezett, pörgős labdamenetekkel kezdődött a harmadik felvonás, a lányok minden energiájukat megmozgatták, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. A hazaiak viszont már teljesen belelkesedtek, továbbra is nagyon jól működtek együtt a hálónál, semlegesítve így szélső ütőinket. Center pozícióból azért sikerült őket rendre meglepnie akár Vilvertnek akár Radnainak, de Szedmák sem tudott leállni a pontgyártással. Ettől függetlenül hol egyik, hol másik oldalon volt kisebb előny, de jelentősen senki nem tudott ellépni, egy pillanatig sem unatkozhattak a nézők. A hajrá pedig rég látott izgalmakat hozott, egyszerűen nem tudtak dűlőre jutni a csapatok, a kaposvári lányok pedig egyszerűen nem engedték már ki kezük közül az újabb szettet, látszott, hogy minden tudásukat latba vetették a szépítés reményében. Ez pedig egy maratoni hosszúságú végjátékot eredményezett, végül pedig kaposvári sikerrel, 29-31, megvolt a szépítés!

 


 

Innen pedig már nem volt megállás, a csapatunkra jellemző győzni akarás ismét megmutatkozott a szemekben, és az utolsó erőket mozgósítva kezdték el felőrölni a Füredet. A hazai oldal pedig mintha fáradni kezdett volna, egyre több hibát vétettek, amit mi rendre ki is tudtunk használni, emellett pedig Hurst, Vilvert és Szedmák is szép támadásokat fejezett be nagyon fontos pontokkal. A szett derekára így három pontos előnnyel érkeztünk, ám ezen a meccsen már megtanultuk, pillanatra sem szabad kiengedni, a Füred azonnal könyörtelenül képes azt kihasználni. Nem is engedtünk a koncentrációból, a hazaiakon pedig egyre nagyobb volt a nyomás, hogy kiegyenlíthetünk, nem is bírtak vele mit kezdeni, a végjátékot pedig végre simán le tudtuk zárni, jöhetett az ötödik, mindent eldöntő szett! 19-25, 2:2.


 

A minden eldöntő utolsó felvonást mi kezdtük jobban, rögtön két ponttal sikerült is ellépni, amit tudtunk is tartani a fordulásig. A kaposvári lányok nem adtak lejjebb a lendületből, agresszív és pontos játékkal operált Lacombe csapata, 6-8-nál jöhetett a fordulás. Itt pedig megint Szedmák állt a csapat élére, látványos labdamenetek végére tett nagyon fontos pillanatokban pontot, ami a végelszámolásnál pedig pontosan látszott is, hiszen egészen 31 pontig jutott! 9-14-nél már zsebben volt a győzelem, ám a hazaiak még három szett és mérkőzéslabdánkat tudták hárítani, majd egy időkérést követően rontott nyitásnak hála már nem tehettek semmit. Hihetetlen fordítás kaposvári részről, 0-2—ről felállni, egy 31-29-es harmadik szettel nem mindennapi, egészen elképesztő teljesítmény!

 

 

Ez a győzelem azt is jelenti, hogy vasárnap 16 órakor a Kaposvár Arénában harcolhatjuk ki a továbbjutást, amely már az ország legjobb 4 csapatát jelenti! Szükségünk lesz ehhez minden szurkolónkra, hogy bíztatásukkal sikerüljön ez az igazán szép eredmény!

Várunk mindenkit vasárnap!

Szent Benedek Balatonfüred RA – KNRC 2:3 (22, 22, -29, -19, -12)
Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, 224 néző. V.: Halász T., Halász E.


SZBRA: Perez Ramos 15, Szerényi 7, Castero Cruz 23, Wojcik 11, Laskowska 14, Berkó 6. Csere: Fáth, Nagy E. (liberók), Krakoczki, Gatard, Kobaidze 1, Mayerhoffer. Vezetőedző: Tomás Varga
KNRC: Radnai 7, Dias da Silva 12, Hurst 16, Vilvert 16, Martin 1, Szedmák 31. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó, Maiorano. Vezetőedző: Vincent Lacombe

A párharc állása 2:0 a KNRC javára.