Békéscsabai Városi Sportcsarnok, Békéscsaba
2024-03-20 18:00
1
x
3
„Egy hatalmas csatán vagyunk túl, nagyot harcoltunk és folyamatosan tartottuk egymásban a lelket, ami ma, idegenben a legfontosabb volt egy ilyen jó csapat ellen. Jó munkát végzett a Békéscsaba a védelemben ami megnehezítette a dolgunkat, így más megoldást kellett találnunk a támadásaink során, de nem adtuk fel, egyetlen pontot követően sem! Ez az, amit szeretnénk folytatni a következő összecsapás során, hogy így lehetőségünk nyíljon akár a hazai közönség előtt is ünnepelni egy döntőbejutást, de ettől függetlenül nem hiszen, hogy rajtunk lenne a nyomás, hiszen 2-0-ra vezetünk, és pontosan tudjuk, hogy a következő mérkőzésen is ezzel a tűzzel és elszántsággal kell belevetni magunkat a mérkőzésbe! Tudjuk, hogy sokat kell még dolgoznunk, pontról pontra kell küzdenünk Kaposváron is, hogy még egy mérkőzést nyerjünk!”

A mérkőzést egy szép kis Radnai ász nyitással indítottuk ám itt kicsit meg is torpantunk, hibákat vétettünk a mezőnyben amit a hazaiak ki is használtak. Megráztuk kicsit magunkat a folytatásban, Hurst és Dias is szép támadásokat zárt le kaposvári pontokkal, így a szett derekára egy magabiztos 6 pontos előnyel érkeztünk, 13-19. Gördülékenyen, agresszívan folytattuk a szettet, határozott támadásainknak pedig gyorsan meg is lett az eredménye, Dias pontot tett a szett végére, 15-25, kaposvári előny!

 

 

A második szett is úgy kezdődött ahogy az első, de gyorsan rendezték a sorokat a csabaiak, 7-4-nél ki is kérte első pihenőjét Lacombe edző. A lányok innentől pontosabb támadásokat vezettek, sikerült is kiegyenlíteni, de 10-10-nél jött egy kisebb rövidzárlat, a békéscsabai támadásokra nem volt ellenszer. Bele is cserélt többet vezetőedzőnk, érkezett a pályára Godó, Nicolai és Maiorano is, sikerül is kicsit kozmetikázni az eredményen, de a Békéscsaba végül sikeresen egyenlített, 25-18, 1-1 állt az eredményjelzőn.

 

 

A szett végén elkapott fonalat a kaposváriak átmentették a harmadik szettre is, 2-6-al indítottunk, ám a hazai csapat szépen feljavult a hálónál, szorosabbá tették a kezdeteket, de jól reagáltunk, Szedmák és Hurst pontokkal 14-19-el fordulhattunk a hajrára. Itt a hazaiak megint tudtak váltani, 19-21-ig zárkóztak, ahol Lacombe edző ki is kérte az első pihenőjét a szettben ami meg is nyugtatta a lányokat, szettlabdához jutottunk, amivel nem tudtunk élni sőt, a Békéscsaba fordítani is tudott, de egy gyönyörű Vilvert támadás végén 25-25-el következhetett egy rendkívül izgalmas végjáték. Egymást követték a pontok, 5 szettlabdát is sikerült hárítanunk, 30-30-nál pedig újra Vilvert villant, majd egy békéscsabai hibát követően egy maratoni szett végére került kaposvári pont, 30-32, újra vendég vezetés!

 

 

A negyedik szettet is szépen kezdtük, egy Radnai megmozdulást követően 4-8 állt az eredményjelzőn, amelyet hazai időkérés követett. Hatalmas küzdelem volt a pályán, Vilvert egy sárgát is begyűjtött, de ez sem fogta meg csapatunkat, 14-16-nál pedig már időt is kértek a hazaiak. Nem segített, hibáztak nyitáskor, amelyet Hurst egy erőteljes ponttal fejelt meg, 16-19-ről jöhetett a hajrá. Nicolai érkezett a pályára nyitni, és nem is hibázott sőt, két ászt követően két szép támadást zártunk le kaposvári ponttal, amelyet követően egy mérkőzéslabdát még hárított a hazai csapat, de az utolsó pontot is bevittük, így 19-25-el lezártuk a mérkőzést, 1-3-ra megnyerve a békéscsabai csatát!

 

A kép eltávolítva.

Büszke vagyok a lányokra, nagyon fegyelmezetten játszottak, tartották a taktikát és tisztelték az ellenfelet. Nagy volt a nyomás a Békéscsaba részéről, nem mutattuk legjobb arcunkat, nem volt a legjobb napunk, de megmutatta a csapat az erejét, hogy egy ekkora klub ellen is tudta magát fegyelmezni. Külön öröm számunkra, hogy ezzel a győzelemmel akár otthon is tudunk majd ünnepelni a szurkolóinkkal, de ezért mindent meg kell majd tennünk a pályán vasárnap – mondta Vincent Lacombe a mérkőzést követően.