Békéscsabai Városi Sportcsarnok, Békéscsaba
2023-12-22 18:00
0
x
3

Az Extraliga 9. fordulója mindössze két nappal karácsony előtt tartogatott nem várt meglepetéseket a kaposvári szimpatizánsoknak, hiszen csapatunk 3:0 arányban tudta legyőzni az ötszörös bajnok, jelenlegi második Békéscsabát!

Pedig egy kaposvári hibával kezdődött a mérkőzés, de egy picit sem fogta ez vissza a lányokat, előbb Radnai pontjával gyorsan egyenlítettünk, majd Szedmák ment nyitni, és el se jött onnan, Dias és Hurst mozdulataival szépen termelte a pontokat csapatunk, és pillanatok alatt 1-8 állt az eredményjelzőn. Itt kicsit összeszedte magát a hazai csapat, megtörték a lendületünket, és a kétes szituációk is rendre a hazaiak pontjait gyarapították, ám javunkra legyen írva, ezek egy percig sem szegték a kaposvári lányok kedvét, féltávhoz 11-15-ös kaposvári előnnyel érkeztünk.

 

 

Itt megint kicsit tudott zárkózni a BRSE, még 1 pont különbségre is sikerült felküzdeniük magukat, de a kaposváriak pontosan tudták, hogy ilyen kezdés után nem engedhetik ki ezt a szettet a kezük közül. Ennek fényében remek hajrával rukkoltak elő, állva hagyták ellenfelüket, 21-25-re nyerték az első felvonást, 0-1 a KNRC javára!

A második szettet már sokkal szorosabban kezdték a csapatok, feljavult a Békéscsaba játéka ám még így is feszült volt a hangulat, egy apró pálya melletti közjáték pedig meg is akasztotta kicsit a mérkőzést. Ezt követően nem tudott egyik csapat sem ellépni ellenfelétől egészen a szett derekáig, ahol megint a kaposváriak tudtak magasabb szintre kapcsolni, így a szett derekához egy 3 pontos vendég előnnyel érkeztünk, 13-16.

 

 

Itt Szedmák Réka került néhány pontig reflektorfénybe, előbb egy blokkjáról pattant ki a labda, majd ezen mintha felspannolta volna magát három védhetetlen bombát zúdított a BRSE térfelére, megtartva a kaposvári előnyt a hajrára. Rendkívül kiélezett hajrá következett, szép nyitások a Békéscsabától, de annál is szebb válaszok a Kaposvártól, 23-23-nál pedig megint mi voltunk a magabiztosabbak és ki más, mint Szedmák Réka tett pontot a szett végére egy újabb védhetetlen ponttal, 23-25, 0:2!

A hazaiak pontosan tudták a harmadik szett elején, hogy minden erejükre szükség lesz, ha pontot vagy pontokat akarnak a mérkőzésen szerezni, ehhez mérten is vetették bele magukat a játékba. A lépést azért tudtuk tartani velük, Radnai két váratlan húzással, majd Hurst előbb egy gyönyörű mentéssel és egy szép leütéssel duzzasztotta a kaposvári pontokat, de az előny így is a hazaiaknál volt 5-3.

A továbbiakban is hasonló volt a játék képe, a csabaiak megpróbáltak ellépni, de 2-3 pontos előnynél nem jutottak messzebb, ezt pedig rendre be tudta hozni a kaposvári alakulat sőt, a szett feléhez érve előbb egy Radnai ásszal egyenlítettünk, majd egy hiba és egy Hurst pont máris a mi oldalunkra döntötte a mérleg nyelvét, 11-13.

 

 

Itt megint fel tudtak még pörögni a hazaiak, kiegyenlített mérkőzést láthatott a közönség, és ahogy várható volt, egy kiélezett hajrára fordulhattak rá 19-19-nél a csapatok. Itt az utolsó szalmaszálba kapaszkodva a Békéscsaba minden pontért elképesztő mezőnymunkát tett le az asztalra, amely egy 3 pontos előnyhöz is segítette őket, már-már úgy tűnt meglesz a szépítés, ám ezt megelőzvén Lacombe edző gyorsan kért egy kis pihenőidőt csapatának.

És ez nagyon jól is jött a Kaposvárnak, gyorsan ki is egyenlítettünk a nézősereg legnagyobb meglepetésére, majd 22-22-ről jöhetett az adok-kapok. 23-24-nél rontottunk először mérkőzéslabdát, ám az még kétszer hozzánk került, mellyel végül élni is tudtunk, 25-27-el megvolt a harmadik szett is, óriási kaposvári siker a Viharsarokban!

 

 

Teljesen más csapat vagyunk, mint októberben voltunk. Időre volt szükségünk, most már megvan a stabilitás, jobban összeszoktunk, erre volt szükségünk. Az a meccs talán a legrosszabbunk volt az egész évben, persze a mai sem volt tökéletes, de maga az eredmény fantasztikus. Stabilitás és türelem volt ma a kulcs. Nagyon fontos pontokat szereztünk, de szerénynek kell maradnunk. Ez a 3 pont most fontos a következő napokhoz, hisz így jobban fog esni a pihenés, de idén még vár ránk egy nagy mérkőzés szilveszterkor, amire ugyanúgy fogunk készülni, mint eddig! - mondta vezetőedzőnk, Vincent Lacombe.

Ezzel a győzelemmel a KNRC bebiztosította 4. helyét a tabellán, óriási skalpot szerezve Békéscsabán a jelenlegi ezüstérmestől. A lányok a következő napokban jól megérdemelt karácsonyi pihenőjüket töltik, de nem lesz túl sok szabadidejük, hiszen az év utolsó napján érkezik a Kaposvár Arénába a harmadik helyen álló MÁV-Előre, hogy december 31-én még egyszer megmérethesse magát csapatunk!

 

 

Női Extraliga 9. forduló
Swietelsky-Békéscsaba – KNRC 0:3 (-21, -23, -25)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 900 néző. V.: Adler, Horváth M.


KNRC: Martin, Szedmák 10, Radnai 7, Da Silva 13, Santos Hurst 14, Vilvert 11. Csere: Parker, Rády (liberók), Limai, Godó. Vezetőedző: Vincent Lacombe

 

A teljes mérkőzés ITT nézhető vissza!

Fotós: Imre György