Videoton Oktatási Központ, Székesfehérvár
2023-10-27 13:30
3
x
2
„Egy öt szettes kemény mérkőzést játszottunk, amely nem volt minden szempontból tökéletes, hiszen akkor nyertünk volna, de egy nagyszerű csata volt. Sokkal jobb minőséget képviseltünk mint az előző két hétben ami a legfontosabb most számunkra. A játék során minden szettben javulást mutattunk, minden játékos megmutatta, hogy bizony versenyképes lehet ebben a ligában. Ebben pedig segíteni fogok nekik, így most visszamegyünk dolgozni, hiszen ez még nem elég, kell még némi magabiztosság és ötletesség a pályán, hogy minden jól működjön!”

Pénteken igen korai időpontban, 13:30-kor ütköztünk meg a nyáron alaposan átalakuló MÁV Előre Foxconn gárdájával.

A Székesfehérvár ráadásul jobban is kezdte a szezont mint mi, hiszen 2 győzelem áll két forduló után a nevük mellett a tabellán, míg mi az első pontjainkért küzdöttünk. Ehhez mérten estek egymásnak a felek, és 10-10-ig senki nem tudott komolyabb előnyt kiépíteni. Itt viszont jobban jött ki a lépés a hazaiaknak, kicsit meg tudtak lépni, ám a hajrában új erőre kapott Kaposvár, és még az utolsó pillanatban is sikerült kiegyenlíteni, 25-25 is állt az eredményjelzőn. Itt viszont a hazai csapatnak volt némi szerencséje, így az első játszmát 27-25-el sikerült behúzniuk, 1:0.

A feltámadásból viszont tudtak erőt meríteni lányaink, és a második szettre sikerült még inkább feljavulni. Pontos játék és agresszív játék jellemezte csapatunkat, nem is tudta felvenni a versenyt a Székesfehérvár, Szedmák és Sara Dias is szépen termelte a pontokat. A végén 8 pontos előnnyel sikerült egyenlítenünk, 17-25, 1:1.

A lendület pedig nem hagyott alább, a hazaiak hibáit pedig rendre sikerült kíméletlenül kihasználnunk, féltávnál már 5 ponttal is vezettünk. A MÁV próbálta időkérésekkel kifogni vitorlánkból a szelet, de a lányoknak mit sem számított, meg sem álltak 25 pontig, amit Adriani Vilvert egy erőteljes ütéssel vitt be, 20-25, 1:2.

A negyedik szettben pedig még mindig megvolt a lendületünk, féltávnál négy pontos előnyünk is volt, itt viszont volt némi botlás, és magunkra engedtük a hazaiakat. A fáradtság jelei is kezdtek megmutatkozni lányainkon, a MÁV pedig felbátorodott, előbb a hajrában átvette a vezetést, végül pedig behúzta a szettet is, 25-22, jöhetett az ötödik felvonás.

Itt pedig már másik arcát mutatta a hazai csapat, mi pedig a fáradtság jeleit mutattuk, nem voltunk tökéletesen pontosak az utolsó mozdulatoknál. Ezeket pedig rendre ki is használta a Székesfehérvár, és a fordulás után sem engedte ki az előnyt a markából, végül 15-11-el a végső szettet, 3-2-vel pedig a mérkőzést húzta be.

A harmadik forduló nyitómérkőzésén tehát megszereztük az első pontunkat az idei Extraligában, folytatás jövő pénteken a Nyíregyháza ellen.

MÁV Előre Foxconn - KNRC, 2023. október 27. péntek 13:30

3-2 (27-25, 17-25, 20-25, 25-22, 15-11)

knrc