Kaposvár Aréna, Kaposvár
2024-02-11 15:00
0
x
3
„Ha nem 100%ot nyujtunk a Vasas ellen nincs esélyünk és ez ma is megmutatkozott. Ma jobb volt nálunk ellenfelünk, remélem tanulunk a hibáinkból, hogy a visszavágón és a rájátszás során szebbik arcunkat mutathassuk!”

A 2023/2024-es női Magyar Kupa döntőjébe a címvédőn keresztül vezet az út, így nem kis feladat adódott a kaposvári lányok előtt. Az idén magyar csapattal szemben veretlen Vasas ebben a szezonban már megjárta a legrangosabb európai kupasorozatot a Bajnokok Ligáját, és a CEV Kupát is, az alapszakaszt pedig veretlenül sőt, pontveszteség nélkül zárta.

Nem volt hát egyszerű feladata a KNRC lányainak, akik az alapszakaszt épp a Vasas mögött a 2. helyen zárták, megelőzve így a MÁV-Előre és a Békéscsaba csapatát is. Ha valakinek, hát nekünk lehetett sanszunk a kiváló formában lévő Vasas megszorongatására. A mérkőzés viszont nem így indult, a vendégek jóval élesebben, pontosabban játszottak, mi kicsit beragadtunk a kezdésnél, amit a címvédő könyörtelenül ki is használt. Gyorsan 6 pontra húztak el tőlünk, amit a szett derekára még hizlalni is tudtak, 8-15-nél sem vettek vissza a lendületből. Itt már mintha elkezdtük volna elkapni a fonalat, ám mikor lendületbe jöttünk volna, rendre egy szép Vasas támadás szakította meg a sorozatainkat. A vendégek egy pillanatra se engedtek ki, minden labdáért megküzdöttek, ami végül az előnyükhöz is vezetett, 17:25, 0-1 a címvédőnek.

 


 

A második játszma valamivel szorosabban indult, és szépen tudtuk tartani a lépést a Vasassal. 9-9-nél viszont tudott egyet még feljebb váltani a vendég együttes, és a szerencse is rendre melléjük szegődött, egy szép sorozattal máris 5 pontos előnyre tettek szert, amit már nem is nagyon tudtunk behozni. Lacombe edző itt a pályára küldte Nicolai-t, Maioranot és Godót is, ám ők sem tudtak újabb lendületet adni a csapatnak, nagyon beragadtunk, a Vasas pedig gyorsan le is zárta a szettet, 14-25, már 2 egység volt a nevük mellett.

 


 

A harmadik szettben úgy mentek fel a lányok a pályára, hogy tudták, ekkora különbség nincs a két csapat között. A támadásainkon tudtunk is javítani, Dias, Szedmák és Hurst is magasabb fokozatba kapcsolt, ám sajnos bosszantó hibák jelentkeztek a pályán. A Vasas nem is támadásokból, hanem a mi hibáinkból szerezte a pontjait, így egy megnyugtató előny helyett végig fej-fej mellett haladtunk vendégeinkkel, féltávhoz is 13-13-al érkeztünk. Itt kicsit mintha elfáradtunk volna, a vendégek pedig próbáltak is ellépni, ám a kaposvári lányok nem akarták ilyen könnyen elengedni ezt a meccset, és sikerült is kétszer is kiegyenlíteni, 20-20-ról jöhetett a hajrá. A Vasas itt már nem tudott váltani, folyamatosan tapadtunk, 1-1 pont volt a két csapat között ám az első szettlabda az ő kezükben volt. Ezt sikeresen hárítottuk sőt, egyenlítettünk is, a vendégek gyorsan időt is kértek. Itt aztán két szép támadásból egykori játékosunk, Gyimes-Capet Zsófia vitte be a kegyelemdöfést, nem sikerült szettet sem rabolni, 24-26-al lezárta a találkozót a Vasas, 0-3-al várhatják a visszavágót.

 

 

Folytatás szerdán a visszavágóval Budapesten, de ekkora előnyből nagyon nem lesz könnyű dolgunk.

Magyar Kupa elődöntő, 1. mérkőzés
KNRC – Vasas Óbuda 0:3 (-17, -14, -24)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 389 néző. V.: Bátkai-Katona, Árpás.
KNRC: Martin, Szedmák 10, Radnai 4, Dias da Silva 14, Hurst 4, Vilvert 8. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 1, Maiorano, Sahin. Vezetőedző: Vincent Lacombe
VASAS: Gülübay 5, Fricova 4, Papp 10, Bannister 11, Sillah 19, Gyimes-Capet 13. Csere: Juhár (liberó), Jámbor, Török 1. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz