Kaposvár Aréna, Kaposvár
2024-02-25 16:00
3
x
1
„Boldog vagyok, hogy sikerült az elődöntőbe kerülnünk, ez egy nagyon nehéz csata volt, a mai meccsen pedig rajtunk kicsit nagyobb nyomás volt, ezt a meccs elején rosszul kezeltük. De amikor nagyobb a nyomás rajtad, az azért van, mert nagyobbak az elvárások, és mi nem lettünk volna boldogak, ha az ötödik helyért kell harcolnunk. A mai győzelemmel viszont meglett a továbbjutás, ráadásul 3-0 arányban, így boldog vagyok, hogy a Magyar Kupa bronzmeccs előtt lesz egy kis pihenőnk.”

A csütörtöki rendkívül kiélezett (3-2) balatonfüredi sikerünknek köszönhetően vasárnap hazai közönség előtt nyílt esélyünk az Extraliga rájátszásának elődöntőjébe jutni. A kellő tét tehát megvolt, a lányoknak viszont minden tudásuk megvolt ahhoz, hogy ezt a meccset is magabiztosan hozzák le.

 

 

A Füred viszont pontosan tudta, hogy nincs több esélye, így minden erejüket beleadták már az első pillanatól kezdve. A kaposvári lányokra viszont mintha rányomta volna a bélyegét a mérkőzés tétje, nem működött még gördülékenyen játékunk, apró hibáink sokba kerültek, és védekezésben sem voltunk még elég hatékonyak. Előnybe is került gyorsan a vendég gárda, 12-15-el értünk a szett derekára, ám ezt az előnyt végig meg tudta tartani a Füred sőt, a hajrában még jobban belehúztak és meglepetésre meg is nyerték az első szettet, 18-25, előnyben a vendégek.

 


 

A második játszma elején viszont már az igazi arcát mutatta a Kaposvár, Lacombe edző mintha felrázta volna a lányokat a szünetben. Jelentősen feljavultunk védekezésben, a hálónál nagyszerű blokkokat osztogatott Vilvert és Martin is, Szedmák és Hurst pedig szépen gyűjtögette a pontokat. Megnyugtató előnyt sikerült így kiépíteni a felpörgött Kaposvárnak, 15-9—nél pedig látszott, hogy ezt már nem engedik ki a kezükből lányaink. Martin rendkívül látványosan játszott, szép feladások, blokkok és mentések jellemezték a francia játékát, de Dias is feljavult a hajrára, elég is volt az egyenlítéshez, 25-20, 1-1.

 


 

A harmadik játszma az egész párharcra jellemző küzdős, hajtós labdameneteket hozott, egyik csapat sem tudott igazán megnyugtató előnyt kiharcolni, végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hajrára is 19-19-ről fordultak a csapatok, itt Hurst vette nyakába a csapatot, életerős ütéseivel a Fürediek nem nagyon tudtak mit kezdeni. A hálónál Vilvert csatlakozott mellé, nagyon jól működött a kettős a hálónál, de az apróbb támadási hibáinknak köszönhetően a Füred folyamatosan zárkózott, 25-25-nél megint nem volt még döntés. Itt viszont megint Hurst hajrázott, előbb ugyan még előnybe került a vendég csapat egy szép sánccal, ám Hurst egy rosszul fogadott labdát védhetetlenül bombázott vissza, majd akkor már be is fejezte, hiszen a következő támadásnál a szettlabdát védhetetlenül ütötte az ellenfél térfelére, 29-27, előny a Kaposvárnál.

 


 

A negyedik játszmát aztán megint jobban kezdte a SZBRA (0-3), de gyorsan zárkózni tudtunk, és megint jöhetett a ki-ki harc a szett derekáig. Féltávnál kicsit megrázta magát csapatunk, mintha csak jelezni akarták volna, hogy több szettre már nem vágynak, és megnyugtató előnyt sikerült is kiharcolni, 21-16-al érkeztünk a hajrára. Itt volt némi rövidzárlat, két rossz fogadás, egy taktikai hiba és máris a nyakunkon volt a Füred (21-19), de szerencsére gyorsan rendeztük a sorokat, és nem is engedtünk nekik már többet, 24-19-nél ugyan még sikerült két meccslabdát hárítaniuk, de végül megvolt az utolsó pont is, 25-21, 3-1-es végeredmény, 3 győztes meccs, továbbjutás!

 

 

A KNRC három győzelemmel vette hát az első akadályt, 3 győzelemmel, magabiztosan jutott a legjobb 4 közé, és várhatja ellenfelét az elődöntőben

Brávó csajok! Hajrá Kaposvár!

 

KNRC – Szent Benedek Balatonfüred RA 3:1 (-18, 20, 27, 21)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 250 néző. V.: Sík, Tillmann.


KNRC: Hurst 18, Vilvert 13, Martin 4, Szedmák 15, Radnai 3, Dias da Silva 18. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 1, Sahin. Vezetőedző: Vincent Lacombe
SZBRA: Wojcik 9, Laskowska 11, Berkó 4, Perez Ramos 21, Szerényi 14, Castero Cruz 15. Csere: Fáth, Nagy E. (liberók), Krakoczki, Gatard, Kobaidze 1, Mayerhoffer. Vezetőedző: Tomás Varga

Továbbjutott a KNRC 3:0-ás összesítéssel.