Kaposvár Aréna, Kaposvár
2024-02-18 14:00
3
x
0
„Jól kezdtük a rájátszás negyeddöntőjét, ez egy fontos győzelem volt. Végig irányítás alatt tartottuk a mérkőzést, talán a második szettben volt egy 5 perc, amikor elkapta a Füred a fonalat, de ez a röplabda része. Sikerült itt jól reagálnunk, és megmutattuk a minőséget ami a csapatban van, így egy jó első lépést tudhatunk magunk mögött. Most egy sokkal nehezebb második vár ránk, hiszen csütörtökön már utazunk is Balatonfüredre, így most vissza kell mennünk, és dolgoznunk kell, hogy készen álljunk a következő megmérettetésre. ”

Vasárnap kora délután a balatonfüredi gárda ellen kezdhettük meg az Extraliga 2023/2024-es kiírásának rájátszását. A Szent Benedek az alapszakaszt a 7. helyen zárta, így a Kaposvár Arénában kellett vendégeskedniük az első mérkőzésen. 

 


 

A kaposvári lányok azért nem bízták el magukat, pontosan tudták, hogy a rájátszás mindig egy teljesen új menetelés, így egy pillanatra sem becsülték le ellenfelüket. Bár a koncentráció megvolt, sajnos sok hibával indítottuk a mérkőzést, ellenfelünk szinte csak az általunk rontott pontokból gyűjtött egységeket. Rájátszáshoz méltón szorosan indult hát az első szett, egészen 17-17-ig egyik csapat sem tudott ellépni. Itt azért már kezdett összeállni a játékunk, Szedmák és Hurst vezényletével pedig gyorsan meg is tudtunk kicsit lépni, hogy három pontos előnnyel fordulhassunk a hajrára. Ez kicsit megnyugtatón hatott a lányokra, eltűnt a görcsösség, így máris kijött a két csapat közti különbség, Isadora ász nyitásával pedig már az előny is nálunk landolt, 25-19, 1:0.


 

A második játszma egy vendég sorozattal indult, ám gyorsan rendeztük a sorokat, és egyenlíteni majd egy kisebb előnyt kiépíteni is sikerült. Az új edzővel érkező Füred viszont nem hagyta magát, folyamatosan zárkózott, és a szett derekára egyenlíteni is sikerült nekik, 14-14. Itt viszont megvillogatták tudásukat Kaposvár húzóemberei, Dias, Hurst és Szedmák is szépen fejezett be egy szép támadást, amivel megnyugtatónak tűnő előnnyel fordultunk a hajrára, 20-16. Itt viszont újra erőre kapott a Balatonfüred, nekünk pedig semmi nem jött össze, így 24-21-nél nem sikerült lezárni a szettet sőt, fordítani is tudott a vendég gárda 24-25, amit Lacombe edző egy gyors időkéréssel kívánt megakasztani. Ez sikerült is, majd gyors egymásutánban szereztünk 3 pontot, a szettet pedig Hurst zárta le, megvolt a második is, bár már jóval szorosabban, 27-25.


 

A harmadik játszmára már összeállni látszott a kaposvári alakulat, szép támadásokat, pontos játékot láthatott a közönség, beindult a hazai játék. A széleken Szedmák, Dias és Hurst, középen pedig Vilvert és Radnai termelte sorra a pontokat, amire a Balatonfürednek nem nagyon volt már válasza. 6 pontos előnnyel fordulhattunk rá a hajrára, amit itt már nem akartak leadni a lányok, így töretlen lendülettel folytatták a pontgyártást, ami végül 10 pontos különbséget eredményezett. Ezen ugyan tudott még kicsit kozmetikázni a vendég alakulat de semmi több, 25-16-al megvolt a harmadik szett is, magabiztos 3:0-ás győzelemmel örvendeztetve meg a hazai tábort.

 

 

Nagyon fontos volt, hogy jól kezdjük a rájátszást és ez sikerült is, így előnnyel utazhatunk csütörtökön Balatonfüredre, hogy a második győztes meccsünkért lépjünk pályára 18 órától.

 

KNRC – Szent Benedek Balatonfüred RA 3:0 (19, 25, 16)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 200 néző. V.: Varjasi, Adler.
KNRC: Szedmák 18, Radnai 3, Dias da Silva 12, Hurst 15, Vilvert 5, Martin 5. Csere: Rády (liberó), Nicolai 2, Godó. Vezetőedző: Vincent Lacombe
SZBRA: Perez Ramos 8, Laskowska 11, Castero Cruz 7, Wójcik 9, Szerényi 6, Berkó 2. Csere: Fáth, Nagy E. (liberók), Krakoczki, Kobaidze 1. Vezetőedző: Tomás Varga