Kaposvár Aréna, Kaposvár
2024-01-19 17:30
3
x
0

Péntek kora este fogadtunk a Kaposvár Arénában a Szent Benedek Balatonfüred csapatát az Extraliga 12. fordulójában.

A várakozásokhoz mérten nagyon jól kezdtük a 2024-es év első hazai mérkőzését, a kaposvári lányok rögtön megmutatták, hogy mindhárom pontot itthon akarják tartani. 3-0-nál kezdett zárkózni csak a Balatonfüred, de mindössze csak egyenlítésre futotta az erejükből 5-5-nél. A KNRC mintha kicsit görcsössé vált volna, sok volt a hiba mindkét oldalon, a nyitások sem sikerültek, és ezen a rossz szérián csak féltávnál sikerült túllendülni.15-14-nél jött egy komolyabb kaposvári erőbedobás, sorban 4 egységet szereztünk, amely megnyugtató előnynek bizonyult a hajrára. A lányok nem is engedtek belőle sokat, 24-20-nál már csak az volt a kérdés, mikor lesz meg a vezetés, ez végül 25-22-nél már meg is volt, 1:0 a Kaposvárnak.

A második szettre is megmaradt magabiztosságunk, a pontos nyitásfogadásokat rendre szép támadások követték, Dias és Szedmák termelte leginkább a kaposvári pontokat, de Vilvert és Hurst is rendre megvillogtatta tudását. Szerencsére nem csak szép, de eredményes is volt játékunk, nagyon gyorsan sikerült ellépni a Balatonfüredtől, akik az időkérések után sem tudták rendezni a sorokat, így ismét megnyugtató előnnyel fordulhattunk a hajrára, 17-10. Lacombe edző itt már talán a keddi kupameccsünket is szem előtt tartotta, több játékosunknak is pihenőt adott, érkezett a pályára Maiorano, Godó és Nicolai is. Számlájukra lehet írni, azonnal felvették a ritmust, így nem tört meg a kaposvári lendület sőt, még az előnyön is tudtunk némileg növelni, majd egy Godó ponttal meg is dupláztuk előnyünket, 25-19.

A Balatonfüred a harmadik játszmában tudta némileg rendezni sorait, és azonnal megmutatták, hogy nem szeretnének győztes szett nélkül távozni. Nem remegtek meg ettől a kaposvári lábak, gyorsan átvettük az irányítást és Szedmák vezérletével gyorsan egyenlítettünk, majd meg sem álltunk míg egy 5 pontos előnyt ki nem harcoltunk magunknak. Tetszetős volt továbbra is a játék, a kaposvári közönség ki lett szolgálva, szép labdamenetek és támadások jellemezték a hazai oldalt, magabiztos volt végig a játékunk. Megnyugtató, 7 pontos előnnyel érkeztünk a szett feléhez, 15-8-nál úgy tűnt, gyorsan le fogjuk zárni a mérkőzést, ám az utolsó tartalékjait még mozgósította a füred, és zárkózni is kezdett sőt, egy szép hajrával még egyenlíteniük is sikerült, 19-19-el jöhetett a hajrá, izgalmas végjáték következett. Pontos játékunk viszont nem inogott meg, a egymás kisebb hibáit jól tudták ellensúlyozni a társak, igazi csapatként működött a Kaposvár, meg is lett az eredménye. Végig irányítva, magabiztosan húztuk be a harmadik szettet is, 25-23, és ezzel már 3:0 állt az eredményjelzőn, jöhetett az ünneplés.

A mutatott játéknak örülhetünk, szép, magabiztos győzelmet arattunk a Szent Benedek Balatonfüred fölött, és rögtön koncentrálhatunk a keddi Magyar Kupa mérkőzésünkre, amely a szezon egyik legizgalmasabb mérkőzésének ígérkezik.

KNRC – Szent Benedek Balatonfüred RA 3:0 (22, 19, 23)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 280 néző. V.: Halász T., Halász E.
KNRC: Szedmák 17, Radnai 5, Dias da Silva 9, Hurst 9, Vilvert 7, Martin 2. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 2, Maiorano 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe
SZBRA: Laskowska 4, Castero Cruz 8, Perez Ramos 15, Szerényi 7, Berkó 2, Wójcik 5. Csere: Nagy E. (liberó), Krakoczki, Gatard, Kobaidze 3, Szakály. Vezetőedző: Kristian Michailov
Edzői értékelés
Vincent Lacombe: – Volt bennünk némi stressz, hogy mindenképp nyernünk kell ezt a meccset, ez pedig meg is látszott a játékosokon a mérkőzés elején, de sikeresen túl tudtunk lendülni rajta és élveztük a játékot, és megtaláltuk az utat a jó teljesítményhez. Nem volt könnyű mérkőzés, de boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk. A lányok teljesítményét látva jó formában vagyunk, a közönségnek pedig hálásak vagyunk a szurkolásért!
Kristian Michailov: – A korábbiakhoz képest stabilabb volt a mai játékunk, különösen a mérkőzés utolsó felében, de mint az eredmény mutatja, nem végeztük igazán jól a dolgunkat. A Kaposvár játéka nagyon fókuszált és hatékony volt, sok fontos helyzetben nem tudtuk megállítani őket.