Kaposvár Aréna, Kaposvár
2024-03-24 16:00
3
x
0

A kaposváriak az első két meccset magabiztos teljesítménnyel nyerték meg, és vasárnap hazai pályán arra készültek, hogy történetük legnagyobb sikerét aratva döntőbe jutnak. Az első játszmában ennek megfelelően hatalmas elánnal, rendkívül precízen röplabdáztak, szinte hiba nélkül játszottak, és a brazil Adriani Vilvert, valamint a magyar válogatott Szedmák Réka vezérletével simán kerültek előnybe.

 

 

A második felvonásban sokkal nagyobb ellenállásba ütköztek a somogyiak, akik azonban a szintén brazil Sara Dias ponterős játékával kialakított három-négypontos előnyüket magabiztosan őrizték, így kevesebb mint egyórányi játék után egy szettre kerültek a döntőtől.

 

 

A harmadik játszmára változtatott csapatán a vendégeket edző Tóth Gábor, az utolsó szalmaszálba kapaszkodó együttese pedig a csereként beszállt belga Dominika Strumilo jó teljesítményének is köszönhetően 6-9 után sorozatban hét pontot szerezve fordított, és néggyel is vezetett. Szedmák és a portugál Marta Hurst támadásaival a hajrá előtt utolérte ellenfelét a házigazda, amely a szoros végjátékot megnyerve 78 perc után ünnepelhette a fináléba kerülést.

 

 

A mérkőzés legjobbja a 21 pontos Szedmák volt. A magyar női élvonalban 2019 óta először rendeznek döntőt a Békéscsaba nélkül.

Női Extraliga elődöntő 3. mérkőzés
KNRC – Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (11, 20, 22)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 410 néző. V.: Szabó P., Bátkai-Katona.
KNRC: Radnai 2, Dias da Silva 14, Hurst 9, Vilvert 12, Szedmák 21. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó. Vezetőedző: Vincent Lacombe
BRSE: Paskova 3, Kump 4, Stepanenko 11, Glemboczki 11, Pintér 7, Kotormán. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Strumilo 4, Aydinogullari, Becic. Vezetőedző: Tóth Gábor


Edzői értékelés
Vincent Lacombe: – Büszke vagyok a lányokra, mert egy nagyon jó Békéscsabát vertünk meg. Készülünk a következő kihívásra.
Tóth Gábor: – Sajnálom, hogy így alakult az elődöntő, nem tanultunk hibáinkból, amelyet remekül használt ki a Kaposvár és megérdemelten jutott a fináléba.
Továbbjutott a KNRC 3:0-ás összesítéssel.