Kaposvár Aréna, Kaposvár
2023-11-03 17:30
3
x
2
„Ez a győzelem most rengeteg energiát adhat a csapatnak, hiszen fontos meccsek várnak ránk a következő hetekben! Köszönjük a szurkolóknak is a bíztatást!”

A szezont tökéletesen kezdő, veretlen FATUM-Nyíregyháza csapatát fogadta a KNRC péntek kora este a Kaposvár Arénában. A több mint 500 néző biztosan nem bánta meg, hogy ezt a meccset választotta esti kikapcsolódásképp, hiszen elképesztő ütközetnek lehettek szemtanúi az Arénában.

A mérkőzés kezdetén egyik csapat se tudta felvenni a kellő ritmust, sok hiba jellemezte a játékot. Hibás nyitások, rossz fogadások mindkét oldalon, így a szett derekáig fej-fej mellett tudtak haladni a csapatok. A vendégek viszont kicsit korábban tudták rendezni soraikat, egyre pontosabban játszottak, nálunk pedig még mindig sok volt a hiba, így a hajrára egy 5 pontos előnnyel fordulhattak, 15-20. Itt viszont magunkra találtunk, sikerült felzárkóznunk is, Lacombe edző többször is belenyúlt a meccsbe, így igazán szorossá téve a végét, ám az utolsó pontot így is a Nyíregyháza tudta beütni, náluk volt a vezetés, 23-25, 0:1.

A lendületet viszont mi tudtuk átvinni a következő szettre is, láthatóan magabiztosabban léptek pályára a kaposvári lányok, nem hagyták ezt annyiban. Gyorsan termeltek is egy 4 pontos előnyt, amit szinte végig tartani tudtak, a vendégek nem tudtak hirtelen mit kezdeni a feljavult játékunkkal, Vilvert, Hurst és Dias is egymás után ütötte be a pontokat, a végjátéknál pedig már nem is volt kérdés, kié lesz a szett. Magabiztos játék, megnyugtató szett, 25-17, 1:1.

A harmadik szett pedig még jobban kezdődött mint az előző, már 6-1 is állt az eredményjelzőn, amikor felébredtek a vendégek, és elkezdtek zárkózni. Itt a Kaposvárnál volt egy kis rövidzárlat, előbb egyenlített, majd 5 ponttal el is húzott a vendég csapat, mire újra fel tudtuk venni a fonalat. Innentől egy nagyon hajtós meccset láthatott a közönség, minden pontért komoly harcokat vívtak a lányok. Hol az egyik, hol a másik csapat teljesített kicsivel jobban, de mindig vissza tudtak jönni a csapatok a meccsbe. A végjáték így 21-21-ről indult, amit ugyan a Kaposvár kezelt az elején jobban, viszont a döntő pillanatokban a Nyíregyházának jött ki jobban a lépés, és újabb 23-25-ös eredménnyel meg volt a 2. nyert szettük is, 1:2.

A negyedik szett kezdetén csúnyán beragadtunk, előbb 0-4, majd 3-10 állt az eredményjelzőn. A látszólag kicsit hitehagyott csapatot ekkor csapatkapitányunk, Marta Hurst vette a hátára, aki zsinórban 9-szer nyitott, hiszen a lányok a hálónál nem tudtak hibázni, Szedmák, Vilvert, Dias és Hurst is könyörtelen volt, elképesztő feltámadás, 12-10-re megfordított szett! Itt viszont még vissza tudott jönni a vendég gárda, egyszer még a vezetést is megszerezték, de látszott, hogy a Kaposvár ezer fokon ég, mindenki egymásért küzdött, látszott, hogy ez a szett nem lehet másé. Így is lett, a hajrában könyörtelenül játszottunk, Marta Hurst pedig az utolsó ütésénél kérdést se hagyott, 25-21-el újra kiegyenlítettünk, jöhetett a döntő szett.
 

Itt aztán végképp nem tudhatta a közönség mire számítson, egy ilyen szett sokat kivehetett a kaposvári lányokból a Nyíregyháza pedig nem akarta elveszteni veretlenségét úgy, hogy kétszer is vezetett a mérkőzésen. Ehhez mérten ide-oda pattogtak a pontok, hol a vendégek, hol a Kaposvár vezetett szép támadást és szerzett pontot, a szett derekánál pedig 8-8 állt az eredményjelzőn. A kiegyenlített döntő szett itt előbb elkezdett a vendégek javára billenni két szép támadást követően, de itt a végső energiájukat mozgósították a kaposváriak, Szedmák, Hurst, Vilvert és Dias is kivette a részét az utolsó pontokból, így előbb egyenlíteni sikerült, 11-11, majd egy káprázatos sorozattal már a győzelmet ünnepelhették a hazaiak, 15-11, 3:2.

A Kaposvár így megszerezte első győzelmét az idei szezonban egy nem akármilyen skalpot begyűjtve, a veretlen FATUM-Nyíregyházát legyőzve.
 

KNRC- FATUM-Nyíregyháza 3:2 (-23, 17, -23, 21, 11)


Kaposvár, Kaposvár Aréna, 535 néző. V.: Szabó P., Tillmann.


KNRC: Szedmák 24, Tóth-Bodovics 2, Dias da Silva 21, Hurst 21, Vilvert 12, Martin 3. Csere: Rády, Parker (liberók), Nicolai 2, Godó 1, Radnai Luca 2. Vezetőedző: Vincent Lacombe
FATUM: Da Mata Galvo 7, Jeremics 10, Lászlop 12, Kocsis 20, Antivero 5, Földi 2. Csere: Tóth F. (liberó), Carabali 9, Szabó L. 8. Vezetőedző: Tomás Varga