Kaposvár Aréna, Kaposvár
2024-02-02 17:30
3
x
0
„Nagyon jó teljesítmény nyújtottunk mindhárom szett során, megvolt a minőség, talán csak a második szettben vettünk kicsit vissza a lendületből. Összességében boldog vagyok, gyorsak voltunk, jó formánkat mutattuk, mostantól készülhetünk a Magyar Kupa elődöntőre a Vasas ellen!”

Ugyan a sereghajtó DVTK érkezett a Kaposvár Arénába pénteken, a kaposvári csapat nem vehette félvállról a találkozót, hiszen nagyon sok múlott az utolsó forduló eredményein. Szerencsére a kötelező 3 pont megszerzésének súlya nem nyomta rá a bélyegét a lányok teljesítményére, és már az első pillanatokban megmutatták, hogy ők mindhárom pontot itthon akarják tartani. Nagyon bekezdtek a lányok, Dias, Hurst és Vilvert pontjaival pillanatok alatt 9 pontos előnyre tettek szert sőt, ezt a későbbiekben további 13 egységes különbségre tudták hizlalni. A Kaposvár lendületesen, pontosan játszott, kevés hibával, amellyel a DVTK nem nagyon tudott mit kezdeni a továbbiakban sem, a hazaiak pedig okosan lemenedzselték a hátralévő pontokat is, így egy könnyed 25-12-es első felvonással meg is volt a hazai előny, 1:0.

 

 

A második szettben sem engedtünk ki, gyorsan el is húztunk 4 pontra, mikor a DVTK elkezdett kicsit zárkózni. Ám nagy volt a különbség a két csapat között, támadóinkkal nem tudtak mit kezdeni a vendégek, Vilvert és Radnai is jól szuperált, Lacombe edző pedig több lehetőséget adott a kevés játékperccel rendelkező játékosoknak, akik köszönték szépen, éltek is vele. A DVTK próbálta kihasználni a tapasztalatlanabb hazaiak adta lehetőséget, de nem sikerült, mikor zárkózni kezdtek mindig tudott váltani a Kaposvár, és a hajrára is 3 pontos előnnyel fordultunk rá, 20-17-nél. Innen pedig már nem is nagyon engedtek többet a kaposváriak, 25-19-el hozták a második szettet is, 2-0.

 


 

A harmadik felvonásra teljesen elfogyott a vendégek lelkesedése, mi pedig továbbra is lendületes, pontos játékot mutattunk. Vilvert és Dias támadásaira nem volt ellenszere továbbra sem a vendégeknek, de a pályára lépő Maiorano is gyűjtött néhány egységet sőt, megszerezte első pontjait Kaposváron a télen érkezett török Ecem Sahin is. Vilvert pedig egészen a győzelemig vitte hátán a csapatot, 25-13-al megvolt a harmadik szett is, fontos pontok landoltak Kaposváron.


 

 

A mi részünkről tehát megtettük a kötelezőt, legyőztük a sereghajtó DVTK csapatát, így a második helyről várhatjuk a holnapi mérkőzéseket.


Női Extraliga 14. forduló
KNRC – DVTK ONGROPACK 3:0 (12, 19, 13)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 340 néző. V.: Tillmann, Barabás.


KNRC: Martin 2, Szedmák 7, Radnai 6, Dias da Silva 14, Hurst 13, Vilvert 16. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 1, Maiorano 2, Sahin 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe


DVTK: Hegyi 1, Prosvirina 4, Einarsdóttir M. 4, Horváth L. 3, Skoric 6. Csere: Kundrák (liberó), Einarsdóttir H. 2, Kalmár, Hollósi 1, Jovanovic, Egri B. Vezetőedző: Németh Szabolcs