Érd Aréna, Érd
2024-03-09 16:15
3
x
0
„Jó energiákkal és jó taktikával léptünk pályára a bronzcsatán, viszont nem volt a legjobb mérkőzésünk, hiszen egy ilyen téttel bíró mérkőzés mindig rányomja a bélyegét a játékra. Ettől függetlenül eredményesek voltunk, amit remélem átmentünk a következő hetekre is. Büszke vagyok a csapatra, meccs előtt elmondtam a lányoknak, hogy megérdemlik a bronzérmet, de ezt most bizonyítaniuk kell. Bizonyították!”

Nyíregyházi szempontból jól indult a találkozó, hiszen 3:0-ra is vezettek már, ám innentől kezdve már a kaposváriak irányítottak és elsősorban Vilvert volt elemében, de Dias da Silva és Szedmák is jó ütésekkel segítették a KNRC-t. Adrian Chylinski, a nyíregyháziak mestere időkérésekkel igyekezett felrázni együttesét, ám a kaposváriak szettgyőzelmét nem tudta megakadályozni, Vilvert ugyanis élt a kínálkozó lehetőséggel és beütte a 25. pontot (25:20, 1:0).


Felváltva hibázták el a csapatok a nyitásokat a második játszma elején, majd a KNRC tudott javítani és 2-3 pontos különbséget épített ki a Nyíregyházával szemben, nem csak támadásban, de védekezésben is nagyot játszva. Nina Kocic sem tudta a szokott ütemben termelni a pontokat, Vilvert azonban igen és a vezetésével 20:13-ra elhúzott a KNRC. Másodszor kért már ekkor időt Adrian Chylinski, beküldte Szabó Lilit Jeremic helyére. Ez jó cserének bizonyult, 23:22-ig feljött a FATUM. Ezt Vincent Lacombe sem hagyhatta szó nélkül és időt kért. Jó tett az időkérés, hiszen Szedmák rögtön játszmalabdához juttatta csapatát, Carabali pedig hibázott, így ez a felvonás is KNRC-é lett (25:22, 2:0).


A harmadik játékrészben már érződött a tét, nem tudott elhúzni egyik csapat sem. Ezen Godó Panna beállása változtatott, előbb egy jó ütéssel majd jó nyitásokkal járult hozzá a 10:7-es kaposvári vezetéshez. Ötpontos előnybe is került már a KNRC de a szett hajrájára a FATUM utolérte a kaposváriakat és 21:21-ről jöhetett a végjáték. Ezt a nyíregyháziak kezdték jobban Nagy Sanja blokkjának köszönhetően. Innen azonban Santos Hurst pillanatai következtek, három jó ütéssel meccslabdához juttatta a KNRC-t. A kaposváriak rögtön első lehetőségüket kihasználták, Martin blokkjával megnyerték a játszmát (25:22, 3:0), és megszerezték a bronzérmet a DRK Női Magyar Kupában!

DRK Női Magyar Kupa bronzmérkőzés
FATUM-Nyíregyháza – KNRC 0:3 (-20, -22, -22)
Érd, Érd Aréna, 1750 néző. V.: Mezőffy, Varjasi.


FATUM: Jeremic 2, Nagy S. 5, Kocic 12, Szabó L. 6, Carabali 10, Galvao 1. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Földi, Farkas, Rufin-Martinez, Antivero 6. Vezetőedző: Adrian Chylinski
KNRC: Szedmák 8, Radnai 5, Dias da Silva 10, Hurst 13, Vilvert 15, Marin 3. Csere: Rády B. (liberó), Godó 2, Nicolai. Vezetőedző: Vicent Lacombe

Forrás: hunvolley.info