Continental Aréna, Nyíregyháza
2024-01-07 18:00
3
x
2
„Sajnos túl későn kezdtünk el játszani, későn mutattuk meg mire vagyunk képesek, ez pedig megbosszulta magát. Túl sok volt a hiba, és nem játszottunk szépen az elején, így sajnos nem lehetett mérkőzést nyerni. Megyünk tovább és készülünk a következő összecsapásra.”

Már a mérkőzés előtt egy komoly érvágással szembesült csapatunk, edzésen megsérült magyar válogatott centerünk Tóth-Bodovics Hanna így ő már el sem tudott utazni a csapattal. Sajnos 15-ösünk már nem is az első sérültünk volt az elmúlt hetekben, de a többiek mind tudták vállalni a mérkőzést.

A rossz előjelek aztán a pályán rögtön valósággá is váltak, sok hibával kezdtük a mérkőzést amit a hazaiak köszöntek szépen, és rendre ki is használtak. Rögtön a kezdéskor sikerült ellépniük, és ezt még növelni is tudták, a szett felénél már 9 pontos különbség is kialakult a két csapat közt. Nem nagyon tudtuk felvenni a ritmust, a hazai blokkok pedig rendre megnehezítették a dolgunkat, a különbség pedig a végéig ki is tartott, nem tudtunk már zárkózni, vezetett is a FATUM, 25-16, 1:0.

 

 

Sajnos a második szettet sem kezdtük jobban, rögtön hárommal lépett el a hazai csapat. Némileg javultunk fogadásban, de mikor lendületet szereztünk volna, egy-egy nyíregyházi támadás rendre visszaadta a hazaiak magabiztosságát. Lendületesebben, pontosabban játszottak, és jól láthatóan rendesen felkészültek belőlünk, Szedmák és Dias előtt is rendre több kéz magasodott. Mikor a szett derekán úgy tűnt, hogy végre kiegyenlíthetünk megint tudott váltani a hazai csapat, zsinórban 5 pontot szerezve 15-10-el érkeztünk a szett derekára, amelyet aztán gyorsan további öt ponttal fejeltek meg a hazaiak, 20-11-állt az eredményjelzőn. Itt kicsit még tudtunk kapaszkodni, de túl későn ébredtünk, egyetlen szettre voltak a hazaiak a győzelemtől, 25-18, 2:0.

 

 

Ehhez viszont nekünk is volt még néhány szavunk, feljavultunk nyitásfogadásban és támadásokban is, Dias és Hurst is szép támadásokat tudott végre értékes pontokkal lezárni, a szett elején még a vezetést is megszereztük. Itt aztán jött egy újabb hullámvölgy, kicsit mintha hitehagyott lett volna a csapat, Lacombe vezetőedző pedig egy időkérés során nem is hagyta ezt szó nélkül. A lányok pedig elkapták a fonalat, végre magukhoz ragadták a kezdeményezést és szép támadásokat tudtunk vezetni, a nyitásfogadásainkban pedig kevesebb lett a hiba. Előbb egyenlíteni sikerült, majd Hurst pontjaival a vezetést is megszereztük, a mérkőzés során pedig először vezettünk több mint 1 egységgel. A lendületet a végjátékban a hazaiak még megpróbálták megtörni, de túl nagy volt már a különbség, megvolt a szépítés, 22-25, 2:1.

 

 

A negyedik szettben aztán felpörögtek az események, itt már egyik csapat sem engedett a másiknak komolyabb előnyt szerezni. Kaposvári oldalon jelentősen feljavult Dias és Hurst mellé Szedmák is, javítottunk a nyitásfogadásokon, agresszívebben kezdtünk játszani. A lendület viszont kicsit a szett derekára megfogyatkozott, ám itt is tudtunk váltani, Vilvert és Radnai is megvillogtatta tudását, 15-10-ről kezdtünk el zárkózni sőt, a hajrára egyenlíteni is sikerült, 18-18. A hajrára a bíróknak is meggyűlt a bajuk a döntéshozatalokkal, a feszült hangulat mindkét csapat játékán érezhető volt, ám a Kaposvár bírta jobban az idegek harcát. 21-20-ról fel tudtunk még egyszer utoljára állni, és elképesztő izgalmak mellett tudtunk kiegyenlíteni, 22-25, 2:2.

Az elképesztő feltámadás így már pontosztozkodást ért, az volt a kérdés, ki kap egyel többet. A lendület mellettünk volt, ám ez rengeteg energiánkba került, a hazai pálya előnye pedig a Nyíregyházát segítette. Ám nem az ötödik szett elején, mi kezdtük jobban a végjátékot, 2-5 is állt az eredményjelzőn amikor elkezdte rendezni sorait a FATUM. Itt fordulásig teljesen fej-fej mellett is haladtak a csapatok, ám kicsit itt meg tudott lépni a hazai gárda, 10-7-nél kellett időt kérnünk. A rendkívül kiélezett és izgalmas mérkőzés pedig még itt is tartogatott fordulatot, hiszen innen is fel tudtunk állni, a végső energiákat mozgósítva egyenlített a Kaposvár, 13-13 állt az eredményjelzőn. Itt már tényleg csak apró momentumok és a szerencse dönt, ez pedig a hazai csapat mellé szegődött az utolsó két labdamenetben, két ponttal végül a Nyíregyháza bizonyult jobbnak, ám a hihetetlen feltámadásunknak egy bajnoki pont lett a jutalma.

 

Sajnos túl későn kezdtünk el játszani, későn mutattuk meg mire vagyunk képesek, ez pedig megbosszulta magát. Túl sok volt a hiba, és nem játszottunk szépen az elején, így sajnos nem lehetett mérkőzést nyerni. Megyünk tovább és készülünk a következő összecsapásra – mondta a mérkőzést követően Vincent Lacombe.

Nem tudott hát győzelmével sem előzni a FATUM, megtartottuk 4. helyünket az Extraliga tabelláján, mindössze két pontra vagyunk így a második helytől.

Fotók: Kohut Árpád