Oldal kiválasztása

Hétfőn megkezdte a felkészülést a kaposvári női röplabdacsapat. Az élvonalban szereplő együttes tagjaira több mint két hónapos munka vár a bajnoki rajtig, és a lányok szeretnének egy hellyel előrébb lépni az idei kilencedik helyhez képest. A játékoskeretben a sikeres felvételiknek köszönhetően ismét több változás várható: egyelőre négy távozó és három érkező személye biztos.

A kaposvári női röplabdacsapat minden tekintetben előrelépett 2012-ben az előző évadhoz képest: a felnőttek a kilencedik, a juniorok a harmadik, az ifjúságiak pedig a negyedik helyen zárták a szezont. A nyári pihenő véget ért, Simonné Kutas Zita szakmai igazgató és Pálfy Marianna vezetőedző hétfőn már edzést vezényelt a felnőtt és az utánpótlás keret tagjainak.

„Tudjuk, hogy a nyári pihenő után nehéz visszaállni, de a lányok tudatosan készültek arra, hogy július végétől edzések lesznek, és újra elindul a történet. Időnk még van bőven a bajnokság kezdetéig, így szépen, fokozatosan állunk vissza a munkára. Az új szezonban a nyolc közé kerülés a célunk” – hallhattuk Pálfy Marianna vezetőedzőtől.

Augusztusban napi két edzés szerepel a programban. A nagyok délelőttönként a sportcsarnokban gyakorolnak, délutánonként pedig közösen edzenek a serdülőkkel és az ifikkel az atlétikai pályán. A játékoskeret a klub hagyományaihoz híven jócskán változik: sikeres felvételijének köszönhetően Kovács Kármen, Kulcsár Petra és Sárközy Eszter is távozik. A még középiskolás Győrbíró Kamilla ugyancsak a tanulmányaira összpontosít a jövőben. Horváth Petra nyaralása miatt egyelőre még nem csatlakozott társaihoz. Korábban az a megállapodás született vele és családjával, hogy ha nem sikerül a felvételije, akkor még egy évig marad Kaposváron.

„Természetesen nem újdonság, hogy ebben a klubban igen nehéz együtt-tartani a játékoskeretet, hiszen sok a középiskolás, és el kell fogadnunk, hogy vannak, akik nem Kaposváron szeretnék megkezdeni felsőfokú tanulmányaikat – fogalmazott az egyesület elnöke, Orosz Ferenc. – Az idén tavasszal is beszéltünk minden érettségiző játékosunkkal, és megállapodtunk abban, hogy akit más városba felvesznek, azt jó szívvel és sok sikert kívánva elengedjük, aki pedig a Kaposvári Egyetemen folytatja,  marad nálunk. Aki nem járt sikerrel, klubunkban lehetőséget kap arra, hogy a játék mellett felkészüljön a jövő évi felvételire, esetleg elvégezzen egy OKJ-s tanfolyamot vagy nyelvvizsgázzon. Mi ehhez anyagi támogatást is nyújtunk. A tanulást és az élsportot összhangba lehet hozni, rajtunk nem múlik.”

Az érkezők listáján három fő szerepel. A saját nevelésűek közül Csitári Virág egy év szünet után újból edzésbe áll, Kondor Tímea pedig a fővárosból tér vissza.

„Én nagyon jól éreztem magam az elmúlt két évben Pesten. Megszerettem a várost, de úgy gondoltam, megpróbálom újra itthon. Biztos vagyok benne, hogy jól érzem majd magam, mert itt laktam húsz évig. Remélem, a csapatba sikerül majd újra visszatérnem, és tudom azt hozni, amit elvárnak tőlem. Magamnak is felállítottam egy szintet, amit el szeretnék érni. Remélem, sikerül” – mondta Kondor Tímea, aki az idén bajnoki bronzérmet szerzett a BSE csapatával.

A harmadik érkező a jászberényi Szívós Ildikó, aki Szolnokon játszott a legutóbbi szezonban. Vele együtt már négy olyan játékos szerepel a csapatban, aki a Kaposvári Egyetem hallgatója. A bajnokság szeptember végén rajtol, és a kezdésig a csapat egy felkészülési tornán is pályára lép majd.