Oldal kiválasztása

Nincs sok idő a pihenésre a Miskolc elleni, sikerrel megvívott bajnoki után: vasárnap 16 órátólújabb tétmérkőzést játszik az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a női röplabda NB I-ben.

 Harmath Zsófia (jobbra) 29 pontot szerzett a Miskolc ellen

A negyedik helyen álló somogyiak a második helyen tanyázó TFSE gárdáját látják vendégül.

– Mindenképpen közönség-szórakoztató mérkőzés volt a Miskolc elleni – kezdte értékelését a Diamant vezetőedzője, Pálfy Marianna. –  Edzői szemmel fontos győzelmet arattunk, ebben a mecscben is minden benne volt, mint az UTE elleni mérkőzésünkben is. Örülök neki, hogy a negyedik és az ötödik szettre így összekapta magát a társaság, és megint a végén mutatták meg a lányok, hogy milyen is ez a csapat valójában. Úgy tűnik, ha nehéz helyzetben vagyunk, az felpaprikázza a társaságot, hiszen az előző meccsünkhöz hasonlóan 1-2-ről sikerült fordítani. Remélem, vasárnap is a szebbik arcát mutatja majd az együttes.
– Örültem annak, hogy a lányok hajtottak: megpróbáltak mindent, és a nézőknek jó mérkőzést tudtunk nyújtani – mondta az MVSC szakvezetője, Toma Sándor. – Az utolsó szettben nem tudtuk felvenni a versenyt a hazakakkal, a nyitásokkal ránkerőltették az akaratukat. A középső labdákat nem igazán tudtuk hatástalanítani, főleg a végjátékban. Én örültem annak, hogy ez a 12 csapatos mezőny kialakult. Mindenki megtalálja a magának megfelelő szintet ebben a bajnokságban. Egyre kiegyensúlyozottabb a mezőny, jönnek fel a csapatok, és jó, látványos, szoros mérkőzésekből is akad már bőven.
A Diamant lányok a hétvégi dupla forduló második felvonásaként a második helyen álló TFSE gárdáját látják vendégül a városi sportcsarnokban. Az alapszakasz első körében sikerült szettet rabolni a fővárosban, és a somogyiak most is szeretnék meglepni esélyesebb ellenfelüket. Nagy kérdés, hogy mennyit vett ki a csapatból a maratoni hosszúságú, Miskolc elleni találkozó, illetve az is sokat számíthat, hogy a két bokasérüléssel bajlódó játékos, Horváth Zsófia és Récsei Ágnes vállalja-e a játékot. A Diamant-TF bajnoki vasárnap 16 órakor kezdődik, a belépés ezúttal is ingyenes.