Hírek

Yli-Sissala: Úgy érzem Kaposvár egy remek hely lesz a számomra!

Első légiósként Bettina Yli-Sissala csatlakozott a következő szezonra csapatunkhoz. A 23 éves finn válogatott center két élvonalbeli bajnoki címet követően teszi át a székhelyét Magyarországra, Kaposvár lesz az első külföldi állomása karrierje során:

 - A szülővárosomban lévő Alajärven Ankkurit csapatában kezdtem el röplabdázni még 7 éves koromban, azóta pedig nem játszottam még külföldi csapatnál - kezdte Bettina. Ez lesz az első szezonom Finnországon kívül, ahol egyébként az elmúlt két évben bajnoki címet ünnepelhettem az élvonalban a Pölkky Kuusamo csapatában. Európai kupaporondon is szerepeltem már, voltam Svájcban és Franciaországban is, és nagyon büszke vagyok rá, hogy idén nyáron a finn válogatottban is szerepelhetek, ahol az Európa ligában döntőbe is jutottunk.

Azért választottam Kaposvárt mert remek dolgokat hallottam róla, és sokan ajánlották a klubot. Úgy éreztem ezek alapján, hogy Kaposvár egy remek hely lehet a számomra, ahol játékosként és emberként is folyamatosan fejlődhetek majd. 

 - Nagyon izgatott vagyok, hogy Magyarországon fogok majd játszani, ráadásul láttam a KNRC előző szezonját ami fantasztikusan sikerült, így alig várom már, hogy együtt dolgozhassak a csapattal és kemény munkával újabb nagy eredményeket érhessünk el! Alig várom a következő szezont, a parázs kis meccseket!

Nagyon várom már a közös munkát Vincenttel, csupa jó dolgot hallottam róla és szerintem játékosként sokat tanulhatok majd tőle. Alig várom, hogy a következő szezonban elkezdhessek vele és a stábbal dolgozni, szerintem sokat adhatnak majd ahhoz, hogy előrébb lépjek mint játékos!

Bettina Yli-Sissala statisztikái, eddigi eredményei:

 

Állampolgárság: Finn

Poszt: Center

Magasság: 181 cm

Kor: 23

Mezszám: 4

2024:  228 pont (50 blokkpont)

Válogatottság: 2024-es Ezüst Európa-liga keret tagja

Eredmények: 22/23 és 23/24-es szezonban finn bajnok a Pölkky Kuusamo csapatával, 23/24-ben finn kupagyőztes

Bajnoki bronzérem (Finnország)

Kupa bronzérem (Finnország)

Korábbi csapatok:

2023/2024 Pölkky Kuusamo (finn Mestaruusliiga (1. osztály))

2022/2023 Pölkky Kuusamo (finn Mestaruusliiga (1. osztály))

2021/2022 Hämeenlinnan Lentopallokerho (finn Mestaruusliiga (1. osztály))

2020/2021 Hämeenlinnan Lentopallokerho (finn Mestaruusliiga (1. osztály))

2019/2020 Pölkky Kuusamo (finn Mestaruusliiga (1. osztály))

2018/2019 JymyVolley (finn Mestaruusliiga (1. osztály))

2017/2018 JymyVolley (finn Mestaruusliiga (1. osztály))

 

bettina