Hírek

Túl az első edzőmeccsen, értékelt a vezetőedző

vincent

Vincent Lacombe osztotta meg gondolatait csapatunk első edzőmérkőzéséről:

- Nem könnyű sosem az első mérkőzés, hiszen a lányok régóta nem érintették már a pályát, van, aki májusban játszotta az utolsó meccsét, így azért sosem könnyű visszatérni és egy erős csapat ellen játszani. Összességében jó szetteket játszottunk egy olyan csapat ellen, akik láthatóan előttünk járnak, és kijött az is, hogy miben kell még javulnunk az előszezon során.

Ugyan a Máv-Előre nem a liga legjobb csapata de attól függetlenül még mindig egy nagyon jó csapat, így ez egy tökéletes erőfelmérő volt számunkra, hogy lássuk, hol tartunk, hol kell javulnunk. És sok dolgunk van még, főleg labda nélkül, hiszen különösen a kondícióval kapcsolatban kell még előrelépnünk.

- Nagyon fontos volt már számomra, hogy végre lássam a lányokat játékhelyzetben, hogy miként tudnak reagálni és milyen pozitív megmozdulásaik vannak. Jó volt, hogy nem éreztem senkin stresszt sőt, pozitív energiát éreztem a pályán és a kommunikációban is a lányok között. Tetszett a lányok labda nélküli munkája, jó volt az együttműködés a pályán lévők, a kispad és a stáb között.

csapat

- Elnézve az ellenfelünket valamivel jobb formában voltak, hiszen magasabbra ugrottak, ruganyosabbak voltak, erősebbet ütöttek és képesek voltak két órán át nagy intenzitással játszani. Igaz, két héttel korábban kezdték, így nekünk van még hová fejlődnünk, hiszen az egész szezonban fontos lesz a fizikai állapotunk, így az intenzitást kicsit magasabb szintre kell, hogy emeljük. Fontos, hogy jó formában legyünk, erős sportolóink legyenek.

Mivel még nem vagyunk azon a szinten mint ellenfelünk, nehezünkre esett kontrollálni a játékot, így ezen sok pontot vesztettünk. Dolgozunk kell tehát még a kondíción, méghozzá gyorsan, ha versenyképesek akarunk maradni a nagy csapatokkal.

- A mérkőzés előtt nem adtam a lányoknak pontos, aprólékos taktikát mint szoktam, azt akartam, hogy érezzék, miként kell vezetni a játékot, hogyan kell egyéni döntéseket hozni a győzelem érdekében. Ez fontos volt, hiszen sok új játékosunk van, ki kell alakulnia a kommunikációnak a pályán, labdával, labda nélkül, ki kell alakulnia a kapcsolatnak a beszálló játékosokkal, hogy érezzük a csapattársunkat, tudjuk, mikor van bajban, mikor kell segítenünk, mikor nem. Meg kell találnunk az ellenfél gyenge pontját és ott kell őket megfogni, hogy nyerni tudjunk. De ezért vagyok itt, ezért van itt a stábom, hogy segítsünk a lányoknak.

Ha ezt a meccset tekintjük az első lépcsőfoknak, a 0. szintnek, és minden meccsen tudunk majd javulni, akkor nagyon érdekes lesz látni, hová juthatunk el 3-6 hónap múlva. Kértem a lányokat, hogy mutassák meg azt, mit csináltunk az elmúlt négy hétben, és ígéretes volt ezt viszontlátni a mérkőzés egyes pontjain, hiszen ezt szeretném elérni, hogy meccseken is olyan jól teljesítsünk mint edzéseken. Jól kommunikálva, türelmesen, a csapatért dolgozva. 

aréna

- Mondhatni, hogy 2-3 játékosom már most nagyon jó formában van és készen áll a szezonra, így nem kell a nulláról kezdeni. Jó volt látni, hogy lehet számítani azokra a lányokra is akik még nem állnak teljesen készen. Ők sincsenek olyan messze, nagyon hasonló szinten van már talán mindenki, így nagyon örülök, hogy van 1-2 pozíció ahol nyugodtan tudok cserélni sőt, el kell gondolkodnom majd a meccsek előtt, hogy melyik játékosomnak kell kezdenie a következő meccsen. És ez az, amit minden meccsen szeretnék, szeretném ha fájna a fejem és sok időm menne el arra, hogy kitaláljam a megoldást. Mert ez a legjobb módja, hogy a lányok versenyben legyenek egymással is, és minden nap még keményebben dolgozzanak.

A tapasztalatlanabb fiatal játékosaim is tetszetős teljesítményt tettek le az asztalra, dolgozniuk kell még, de jó úton haladnak. Mindezek fényében talán képesek leszünk megnyerni olyan szoros mérkőzéseket is, melyekben fejben már elfáradnak ellenfeleink a hajrára. Mindezt úgy, hogy egy friss játékossal tudunk váratlant húzni, megváltoztatni a játékot és így megnyerhetjük a mindent eldöntő szetteket.

- Úgy érzem mindenképp pozitívum, hogy az igazolt játékosaink tudnak olyan minőséget nyújtani, amelyek segíthetnek a csapatnak, és nem csak egy meccsen, hanem az egész szezonban! Meg kell találnunk még az utat a fegyelem és a kreativitás között, kicsit néha fel kell adnunk a taktikát, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, ezáltal pedig hibára kényszerítsük az ellenfelet, extra pontokat szerezve így, amelyek elősegíthetik a szettek megnyerését.

 

Folytatás szombaton 16:30-tól a Kaposvár Arénában, újra a MÁV-Előre csapata ellen!