Hírek

TOVÁBB BŐVÜLT A KAPOSVÁRI LÉGIÓS LISTA - SARA DIAS IS ÉRKEZIK

A korábban bemutatott Adriani Vilvert csapattársa is Kaposváron kezdi meg a 2023/24-es szezont. A spanyol bajnoktól érkező Sara Dias vitrinjében számos rangos kupa sorakozik, ezekről is mesélt nekünk a 29 éves feladó átlónk:

 - Már 12 éves koromban a szülővárosom csapatában röplabdáztam, a Salto-SP-nél bontogattam a szárnyaim. 14 éves koromtól átkerültem az Osasco-SP-hez, és hamarosan bekerültem a Brazil válogatottba is. A Brazil Nemzeti Csapat tagjaként az U19-es és az U21-es csapatban is játszottam, előbbivel megnyertük a Dél-Amerikai U19-es bajnokságot, az U21-es korosztállyal pedig bronzérmet szereztünk a világbajnokságon! 

 - Klubcsapatok terén Brazíliában 5 csapatban is játszottam a Superligában (Minas Tênis Clube, Grêmio Barueri, Curitiba Vôlei, Brasília Vôlei ). A tavalyi szezonban döntöttem úgy, hogy nemzetközi tapasztalatot is szeretnék gyűjteni, így nemzetközi vizekre eveztem, és meg sem álltam Spanyolországig. Itt tavaly a Superliga 1 bajnokai voltunk, valamint a Queen’s Kupában a második helyet hódítottuk el. 

 - A második szezonomra készülök így Európában, és úgy gondolom, hogy még sokat érhetek el itt a Kaposvár színeiben. Remélem sokat tanulhatok majd Vincent edzőtől és a csapattársaimtól, alig várom már, hogy megismerhessem őket, ahogy Magyarországot is! Az ország kultúráját csodálatosnak tartom, és nagyon várom már, hogy megismerhessem ezt a gyönyörű országot.

 - Hiszem, hogy mindig van mit tanulnunk, és remélem, hogy továbbra is fejlődni fogok, hogy a legjobbamat nyújthassam és nagy elszántsággal és bizalommal védhessem a csapat címerét az előttünk álló munkában! 

 - Hamarosan találkozunk KNRC!

sara