Hírek

Tisztes helytállás a címvédő otthonában

Szombaton a fővárosban kezdte meg csapatunk az Extraliga 2023/2024-es szezonját, mégpedig a címvédő Vasas Óbuda vendégeként. A nyáron alaposan átalakult keret most mutathatta meg magát először tétmeccsen, és talán nem is lehetett volna nehezebb ellenfél a szezonnyitón, mint a címvédő Vasas Óbuda csapata.

Jobban is kezdték a meccset a hazaiak, a KNRC-s lányok hirtelen négy pontos hátrányba is kerültek, ám ezt a különbséget gyorsan sikerült még ledolgozni. 6-6-nál újra építkezni kezdett a Vasas, pontos ütésekkel és szép nyitásokkal tették próbára lányainkat, ahol keletkezett is némi zavar, zsinórban 10 pontot szerzett a címvédő, és a szett derekára már 18-8 állt az eredményjelzőn. Innen ugyan még tudtunk kicsit kapaszkodni, de már késő volt, az első szettet magabiztosan húzta be a Vasas, 25-15, 1:0.

A második játékrészre rendeztük sorainkat és elkezdtek jönni a pontok is. Rendkívül kiélezett szettben szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrára viszont sikerült 4 pontos előnyt bebiztosítanunk. Itt megint megrázta magát a Vasas és majdnem sikerült is kiegyenlíteniük, ám ezt a szettet már nem engedtük ki a kezünkből, a végén zsinórban 5 pontot szerezve, 19-25-el sikerült kiegyenlítenünk, 1:1.

Hirtelen nem is találta magát a hazai csapat, mi pedig szépen gyűjtögettük a pontokat, egészen szoros adok-kapok alakult ki egészen a szett derekáig, ahol megint megrázta magát a Vasas. Erre sajnos ismét nem volt ellenszerünk, a végére 10 ponttal is elhúztak, végül pedig magabiztosan pontot is tettek a szett végére, 25-14, 2:1.

Innen pedig már nem tudtunk visszakapaszkodni, a negyedik játszma elején még tudtuk kicsit tartani a lépést ellenfelünkkel, de a fáradtság jelei szépen lassan mindenkin megmutatkoztak. A Vasas pedig nem hibázott sokat, így megnyerte a negyedik szettet 25-15, a mérkőzést pedig 3-1 arányban.

Az volt amire számítottunk a Vasas magas minőséget képvisel, képzett játékosokkal és ez meg is mutatkozott. Rengeteg látványos labdamenet volt, szép harcokkal, de a végén rendre ők szerezték a pontokat. A második szettben nagyon fókuszáltak voltunk, jól játszottunk, jó minőséget képviseltünk, de ahogy a felkészülési mérkőzéseken úgy a tétmeccseken sem elég 20-25 perc jó játék a győzelemhez, főleg az ország legjobb csapatai ellen, mint amilyen a Vasas is, itt 200 %-ot kell beleadni. 

Vissza kell még mennünk dolgozni, hogy felvegyük a legjobb csapatokkal a versenyt, mert van még hová fejlődnünk, magasabbra kell tenni a lécet. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de remélem a lányok olyan tapasztalatokat gyűjtöttek most, amelyek győzelemhez segíthetnek minket a következő meccseken – nyilatkozta a mérkőzésről Vincent Lacombe.

Marta Hurst gondolatai: - Hatalmas kihívás volt az első magyarországi mérkőzésemet a Vasas ellen játszani, hiszen a ligában nekik van az egyik legjobb csapatuk és szurkolóik is. Nagyon élveztem a játékot, szeretek ebben a csapatban játszani, hiszen érzem, hogy mindenkiben ott a küzdőszellem és mindenki egymásért játszik, ez pedig nekem is segít abban, hogy motiváltnak érezzem magam és élvezzem a játékot. 

Azt hiszem még meg kell találnunk az egyensúlyt a mérkőzés azon pillanatai között, mikor kockáztathatunk és agresszívabban játszhatunk, és azok között, amikor türelmesebbnek kell lennünk, és az ellenfél labdáit kell megjátszanunk. A második szett során szerintem megvolt ez az egyensúly, így sikerült nyomás alá helyeznünk a Vasast, főleg pontos szerváinkkal és a blokkjainkkal, védekezésünkkel. Csapatként folyamatosan dolgozunk még ezen, hogy a jövőben más ellenfelekre is tudjunk nyomást gyakorolni. 

A jövő heti mérkőzés miatt nagyon izgatott vagyok, hiszen nagy öröm mindig a saját szurkolóink előtt játszani, és örülök, hogy velük osztozhatunk majd ezen a szezonon! Készen állunk a Békéscsaba elleni nehéz csatára. Az előszezonban játszottunk ellenük egy nagyon kemény, 5 szettes meccset, így mindenképp szükség lesz a közönségünk támogatására és energiáira!  

 

Vasas Óbuda – KNRC 3:1 (15, -19, 14, 15)
Budapest, Folyondár utca, 300 néző. V.: Adler, Kiss Z.


VASAS: Gülübay 5, Fricová 13, Papp 5, Bannister 17, Sillah 3, Gyimes-Capet 8. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Tóth S., Jámbor 1, Török 8, Abdulazimova 10. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.


KNRC: Martin 1, Szedmák 13, Radnai Luca 5, Dias da Silva 14, Santos Hurst 8, Vilvert 5. Csere: Rády (liberó), Lima, Godó 3. Vezetőedző: Vincent Lacombe

 

vasas