Hírek

Nem úgy sikerült a hazai bemutatkozásunk az Extraligában, ahogy szerettük volna

Csapatunk a női Extraliga 2. fordulójában szombaton a tavalyi ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba csapatát fogadta a Kaposvár Arénában. Mindkét csapat vereséggel kezdte a szezont, a Kaposvár a tavalyi bajnok Vasas Óbuda otthonában maradt alul 3-1 arányban, míg a Békéscsaba egy szomszédvári rangadót bukott el a Nyíregyháza ellen. Volt tehát bőven motiváció mindkét oldalon, a KNRC ráadásul most mutatkozhatott be először tétmérkőzésen az új szezonban hazai közönség előtt, ennek okán pedig több, mint 500-an látogattak ki az Arénába.

A komolyabb tét rögtön a kezdésnél megingatta a kaposvári lábakat, rögtön 6 pontos előnyre tett szert a vendég csapat, akik sokkal összeszedettebben kezdték a mérkőzést. Egy ász nyitással és szép támadással úgy tűnt, újra megvan a helyes út, de amint zárkózni kezdtünk becsúszott egy-egy hiba, amelyet a csabaiak könyörtelenül ki is használtak. Féltávnál már 10-16 volt az eredményjelzőn, nyitásfogadásoknál szenvedtünk, a támadásaink pedig pontatlanok voltak, így a Békéscsaba magabiztosan építhette tovább előnyét, végül 17-25-re meg is nyerték az első felvonást.

A szünetet követően valamivel jobban néztünk ki, ám még mindig sok volt a hiba hazai oldalon, és bár a Békéscsaba nem brillírozott, összeszedett magabiztos játékkal szépen gyűjtögették a pontokat, mi pedig a hibáinkkal folyamatosan csak futhattunk az eredmény után. Szinte teljesen lemásoltuk az első negyedet mind mutatott játékban, mind a pontok eloszlásában, a végeredmény pedig ismét 17-25 lett, így már 2:0-ra vezettek a Békéscsabaiak.

A harmadik játszmát már némileg hitehagyottan kezdtük, megint egy magabiztos 5 pontos előnyt építhetett ki a vendég gárda, amit a szett felére már 7 pontra növelt. Itt aztán kicsit megbicsaklott a gépezet, mintha fáradtak volna a vendégek, mi pedig mintha rendeztük volna a sorokat, és zsinórban hat pontot szerezve, végre sikerült felzárkóznunk. Ám épp, mikor izgalmas lett volna a végjáték újra előjöttek az apróbb hibák szinte a játék minden terén, a csabaiak pedig köszönték szépen, le is zárták gyorsan a mérkőzést, 21-25, 0:3.

Ahogy vártuk, egy rendkívül nehéz mérkőzés volt. Nagyon messze voltunk az edzéseken mutatott formánktól és annak tekintetében, hogy a mérkőzéseken még annál is többet kell mutatnunk sokat kell még fejlődnünk egyéni és csapatszinten is. Ezen a meccsen nagyon messze voltunk attól, amilyen játékot mutatnunk kell az Extraligában. Gratulálok a Békéscsabának, agresszíven, szervezetten játszottak úgy, ahogy egy vereség után kell. A lányoknak jobban fel kell készülniük mert minden hétvége nehéz lesz, minden meccsen harcolni kell majd és készen kell állnunk, ha mérkőzéseket akarunk nyerni - mondta Vincent Lacombe.

Ahogy vártuk, a rendkívül nehéz szezonkezdet a tavalyi döntősök ellen megvolt, a következő mérkőzéseken pedig javítanunk kell az eredményeinken. Az első lehetőségünk erre a mindeddig 100%-os Székesfehérvár otthonában lesz, pénteken 13:30-tól.

 

KNRC – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-17, -17, -21)

Kaposvár Aréna, 500 néző. V.: Halász T., Horváth M.

KNRC: Vilvert 8, Martin 1, Radnai Lu. 2, Szedmák 8, Dias 5, Santos 8. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 2, Parker 1, Tóth-Bodovics 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Swietelsky-Békéscsaba: Glemboczki 10, Strumilo 6, Stepanenko 13, Bodnár 7, Pintér A. 7, Aydınoğulları 2. Csere: Molcsányi (liberó), Kump 1, Stanchulova 3. Vezetőedző: Tóth Gábor

knrc
knrc
knrc
knrc