Hírek

Minőségi munka folyik a pályán és azon kívül is - Lacombe Zsófia értékelte az elmúlt évet

Vasárnap 15 órától a MÁV Előre elleni mérkőzéssel zárja csapatunk a 2023-as évet a Kaposvár Arénában. Ügyvezetőnket, Lacombe Zsófiát kértük meg, hogy értékelje a klub mögött álló időszakot, és adjon némi betekintést a jövőbeni tervekről:

 - Az év első felére kettős érzelmekkel gondolok vissza. Nagy eredmény volt újra részt vennünk a Magyar Kupa négyes döntőn Budapesten, ahol egy fantasztikus hangulatú bronzmeccsen maradtunk alul. A bajnoki negyeddöntőt úgy gondolom, hogy az alapszakaszbeli helyezésünk pecsételte meg, hiszen háromszor kellett Nyíregyházára utaznunk. Amennyiben mi lettünk volna a pályaválasztók, könnyebb dolgunk lett volna a négy közé jutással. Azonban a tavalyi fiatal és rutintalanabb csapat helye reálisan az 5. helyen volt, a bajnokságot győzelmekkel fejeztük be, így 2023 ezen része elfogadható volt.

 

 

 - 2023 második féléve új kihívásokkal indult, ugyanis a magyar magot megtartva elég komoly szerkezeti váltásra szántuk el magunkat. Tudtuk, hogy az Olimpia évében kifejezetten nehéz szezon elé nézünk, karácsonyi pihenő nélkül. Ennek tudatában sok tapasztalt és jó mentalitású külföldi játékossal állapodtunk meg, akik - reményeinkhez híven - fizikálisan és mentálisan is bírni fogják ezt az időszakot. Jelen állás szerint jól működik a “latin vonal”, a lányok gyorsan egymásra találtak, és szép, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak.

 A lányok egymást motiválják, mindig van 1-1 játékos, aki képes átlendíteni a csapatot a holtponton.

- Természetesen a szakmai stáb és a klubvezetés is támogatja őket amiben csak tudja, jó példa erre a legutóbbi karácsonyi meglepetésünk számukra. 

A sikereink és a kudarcok is közösek, ha a lányok jól játszanak az legalább annyira a mögöttük álló stáb dicsősége is, ugyanakkor a vesztes meccs után nem mutogatunk egymásra, hanem közösen keressük a megoldást és kijavítani az elkövetett hibákat. Egyértelműen motiváló ilyen felfogás mellett dolgozni, a pályán kívül is belül is.

 - Csupán azt kívánom, hogy a befektetett munkánk megtérüljön, és erre a legjobb úton haladunk. A klub ismertsége egyre növekszik, minőségi munka folyik a pályán és azon kívül is. Nem titkolt célunk, hogy a közeljövőben megállapodást kössünk egy nagyobb támogatóval, aki névadó szponzora lenne csapatunknak. Egy hasonló együttműködéssel nagy előrelépés lenne, a dobogós elvárások se lennének kizártak, és 2 év kihagyás után a nemzetközi porondra is visszatérhetnénk.