Hírek

Megvan az ötödik is, magabiztosan győztük le a DVTK csapatát!

Szombat este folytattuk szereplésünket az Extraligában, hiszen az újonc DVTK otthonába látogattunk.  A hazaiak továbbra is az első pontjaikért harcoltak, így ahogy várható volt nem adták könnyen magukat, mi pedig győzelmi sorozatunkat szerettük volna folytatni.
 

A mérkőzést pedig a Kaposvár kezdte jobban, úgy tűnik a ránk jellemző álmoskás kezdés immár a múlté, harciasan vetetük bele magunkat a mérkőzésbe, gyorsan hat pontos előnyt is sikerült összegyűjteni Dias vezérletével. Ellenfelünk azért rendre próbált zárkózni, de nem nagyon hagytuk őket érvényesülni, lendületesen, magabiztosan játszottunk, gyorsan pontot is téve az első felvonásra, 19-25, előny a Kaposvárnál.

 


 

A második szettet már a hazaiak kezdték jobban, kicsit mintha beragadtunk volna, de három pontot követően magukhoz tértek lányaink, és féltávnál már egyenlő volt az állás. Itt némi adok-kapok alakult ki a hajráig, ám mi bírtuk jobban idegekkel és erővel is, így 20-20-tól öt pontot gyűjtve zsinórban már 2-0 volt az állás.

 


 

A harmadik felvonásra sem változott a játék képe, a DVTK nagyon hajtott az első pontjaiért, de mi nem engedtünk lejjebb egy pillanatig sem. Pontok terén Szemák, Dias, Hurst és Vilvert is kiemelkedett, de minden lányt dicséret illet, aki a pályára lépett. Nagyon kellett ez a győzelem, és a csapat mindent meg is tett érte, magabiztosan húzták hát be a harmadik játszmát is, 3-0-al zárva a mérkőzést, győzelemmel pedig az alapszakasz első körét!

A bajnokság során először tudtunk 3:0-ra nyerni, ezért örülök igazán ennek a győzelemnek. Mindig nehéz olyan csapat ellen játszani, ahol kevésbé ismerjük a játékosokat, de ha ilyen ambícióval játszunk tovább, akkor további sikereket is el tudunk majd érni. A következő mérkőzésünket a Magyar Kupában játsszuk ahova szeretnénk ezt a győztes mentalitást tovább vinni! - nyilatkozta a mérkőzést követően Vincent Lacombe.

Ahogy mesterünk is mondta, folytatás a Magyar Kupában, vasárnap irány a főváros, hiszen az UTE csapata lesz az ellenfelünk!

 

 

DVTK Ongropack - KNRC 0:3 (-19, -20, -18)

2023. december 2., szombat - Miskolc, DVTK Aréna
100 néző - Vezette: Villás Tibor Richárd, Rácz Gábor


KNRC: Szedmák 15, Tóth-Bodovics 2, Dias 15, Santos 10, Vilvert 10, Martin 2. Csere: Rády, Parker (liberók), Lima, Godó 2, Radnai. Vezetőedző: Vincent Lacombe

win