Hírek

Megszakította győzelmi sorozatunkat a bajnoki címvédő

A női Extraliga 8. fordulójában a tavalyi bajnok és kupagyőztes Vasas Óbuda csapatát fogadtunk a Kaposvár Arénában. A vendégek sziporkázva kezdték a mérkőzést, mi pedig nem nagyon találtuk a ritmust, így egy könnyed vendég sikerrel zárult első szettet láthatott a kaposvári publikum. Ezt követően azért felvettük a ritmust, és megnehezítettük a vendégek dolgát, de az utolsó pillanatokban mindig meg tudta rázni magát a Vasas csapata, és egyetlen szettet sem engedtek ki a kezükből, 3:0 arányban tudtak a Kaposvár fölé nőni.

 


KNRC – Vasas Óbuda 0:3 (-10, -23, -21)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 517 néző. V.: Halász, Tillmann.


KNRC: Szedmák 16, Tóth-Bodovics 1, Dias Da Silva 12, Santos Hurst 7, Vilvert 2, Martin 1. Csere: Parker, Rády (liberók), Radnai 5, Lima, Godó 2. Vezetőedző: Vincent Lacombe


VASAS: Török 7, Gyimes-Capet 7, Sillah 15, Fricová 13, Abdulazimova 10, Gülübay 2. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Bannister. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz

 


Edzői értékelés

Vincent Lacombe: - Sok hibát vétettünk a mérkőzés elején, a fogadásokban és az átmenetekben sem volt minden rendben. Az olyan csapatok ellen mint a Vasas minden játékosnak extrát kell nyújtania, hogy felvegyük velük a versenyt. Remélem ezt hétfőtől ki tudjuk majd hozni a lányokból, hiszen a Békéscsaba ellen is hasonló intenzitásra számítok.


Jannisz Atanaszopulosz: – Tartottam ettől a meccstől, mert nem emlékszem, mikor tudtunk utoljára teljes csapattal edzeni a betegségek és sérülések miatt. Ma agresszívan szerváltunk, ez volt a sikerünk egyik kulcsa, a másik pedig, hogy amikor nagyon kellett, megtaláltuk a megoldásokat támadásban is. Az első szett könnyed sikere után kicsit talán megnyugodtunk, a Kaposvár elkezdett jobban játszani, de arra kértem a lányokat, hátrányban is tartsanak össze, és kontrollálják az érzelmeiket. Mindkettő sikerült, gratulálok nekik a mai teljesítményhez.