Hírek

Legyőztük a Balatonfüredet is, üldözőbe vettük az élmezőnyt a tabellán

Vasárnap este a Szent Benedek RA csapata volt az ellenfelünk, ahol egy önbizalommal teli, szervezett kaposvári csapatot láthatott a helyi publikum, valamint az M4 Sport+ nézői.

A hazaiak csütörtökön még a CEV Kupában voltak érdekeltek a fővárosban, a KNRC pedig első győzelmét szerezte meg az elmúlt fordulóban egy parázs kis mérkőzésen a Nyíregyháza ellen. A kezdéskor mindkét csapatból áradt az önbizalom, kellemetlen hibák nélkül kezdett mindkét csapat, Tóth-Bodovics egy szép leütéssel pedig be is köszönt a balatoni éjszakába. A balatonfürediek szép támadásokat vezettek, kaposvári oldalon pedig még nem mindig sikerültek a blokkok, így végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A végjátékban élesebb volt a hazai csapat, és a szerencse is nekik kedvezett, így szorosan bár, de meg tudták szerezni a vezetést, 25:23, 1-0.

 

 

A szett végére viszont összeállni látszott a Kaposvár, ez pedig a folytatásban meg is mutatkozott. Sara Dias ellen nem nagyon volt a hazaiaknak ellenszere, viszont az látszott, hogy alaposan felkészültek belőlünk, az elmúlt meccsen parádés Marta Hurst minden megmozdulására kiemelten figyeltek. Vincent Lacombe vezetőedző is érezte ezt, kisebb változtatásokkal finomhangolta a KNRC játékát, amely az eredményjelzőn is kibontakozni látszott, féltávnál egy 4 pontos előnyt is sikerült gyűjteni. Ebből pedig már nem is engedtünk, próbálkozott még a Balatonfüred, de tisztán látszott, ki irányítja a mérkőzést, egy Dias ponttal pedig meg is volt az egyenlítés, 19:25, 1-1.

 

 

A gépezet pedig vendég oldalon teljesen összeállt, akik az első két szett során nem is villogtak, azok is felvették a ritmust. Szedmák sorra szedte a pontokat, Vilvert megmozdulásaira sem volt nagyon ellenszer, Hurst is megtalálta a réseket a sáncon, Dias pedig nem tudta abbahagyni a pontgyártást. Szépen kivitelezett, pontos kaposvári támadásokat láthatott a közönség, egyre nagyobb különbséget kialakítva a mérkőzésen. A hazai időkérések csak pár pontig tudták feltartóztatni a kaposvári játékosokat, nem nagyon volt kérdés, hogy vendég előnyben fordulnak a negyedik szettre, 15:25, 1-2.

 

 

A negyedik játszmára sem tudta magát összeszedni a hazai csapat, a Kaposvárnál pedig nem volt megállás, bár nehezen hihető, de még a harmadik szettnél is jobb, magabiztosabb és pontosabb játékot mutattak be a lányok. Pillanatok alatt 10 pontos előnyre tettek szert, és tényleg minden összejött, a támadások ültek, Dias és Szedmák megállíthatatlan volt, Tóth-Bodovics és Vilvert pedig a hálónál remekelt. A végén pedig Godó nyitásaival nem tudott mit kezdeni a Balatonfüred, így nagyon magabiztos, 8:25-ös végeredménnyel zártuk le a mérkőzést, 1-3, és így megszereztük zsinórban második győzelmünket.

 

Jól kezdtük a mérkőzést, viszont a Balatonfüred is nagyon összeszedetten, pontosan játszott, és látszott, hogy rendesen felkészültek belőlünk. A szerencse itt még a hazaiak oldalán állt, és az apróbb hibáink az ő pontjaikat gyarapították, de a szett végére rendeztük a sorainkat, amely lendület a mérkőzés végéig megmaradt. Pontosan látszott, milyen jól dolgoztunk a héten, ennek köszönhetően pedig ellenfelünk fölé tudtunk nőni a játék minden terén. Csapatunk szemmel láthatóan dominált a mérkőzésen, egy pillanatra se adtuk át az irányítást, ez pedig a végeredményben is megmutatkozott! - értékelt vezetőedzőnk, Vincent Lacombe.

Szent Benedek Balatonfüred RA – KNRC 1:3 (23, -19, -15, -8)
Balatonfüred, 175 néző. V.: Halász, Ujházi.


SZBRA: Nacsa-Pekárik 13, Berkó 2, Perez Ramos 11, Szerényi 14, Kobaidze 6, Wojcik 8. Csere: Fáth, Gatard (liberók), Nagy E., Krakoczki, Castero Cruz 1, Szakály. Vezetőedző: Kristian Michailov


KNRC: Szedmák 15, Tóth-Bodovics 5, Dias da Silva 19, Santos Hurst 12, Vilvert 10, Martin 2. Csere: Rády, Parker (liberók), Radnai, Lima 1, Godó 2. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Fotós: Szente Benjámin

A teljes mérkőzés az M4Sport oldalán ITT tekinthető meg.

kep