Hírek

Legyőztük az Újpestet, irány a négyes döntő a Magyar Kupában!

Már az első pillanattól kezdve érezni lehetett a feszültséget a Kaposvár Arénában, hiszen már a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén is egy parázs, kiélezett mérkőzést láthatott a közönség, akkor kaposvári sikerrel. A tét pedig a legjobb 4 közé jutás volt, ehhez mérten mindkét csapat a legjobb formáját kívánta nyújtani.

 


 

Ez pedig inkább nekünk sikerült a mérkőzés kezdetén, hiszen egy rendkívül agresszív, pontos játékkal rukkoltunk elő az első pillanattól kezdve, amire az UTE nem nagyon tudott válaszolni. Így lehet igazán tűzbe hozni azonnal a nézőket, Vilvert és Szedmák pontjai máris 7 pontos előnyhöz juttattak minket, és 11-4 állt az eredményjelzőn, mikor a fővárosiak rendezni próbálták soraikat. Ez némiképp sikerült is, ám itt a Kaposvár újabb lendületet vett, beszállt a pontgyűjtésbe Dias és Hurst is, nem volt rájuk ellenszere a liláknak, a hajrába 10 pontos előnnyel fordultunk. Nem nagyon volt hát kérdés, hogy kié lesz a vezetés, a közönség már-már egy sima mérkőzésbe reménykedett, melyre az első szett 25-16-os végeredményéből jogosan következtethettek.

 


 

Ám a vendégek nem így gondolták, pontosan tudták, hogy csak győzelemmel juthatnak tovább, így rendezték a sorokat, és rögtön egy 4 pontos kezdéssel kezdtek be, kaposvári válasz nélkül. A közönség gyorsan elcsendesedett, az Újpestnek minden összejött, minden úgy történt a pályán ahogy ők akarták, 2-10-nél pedig már nagyon nagy volt a különbség. Sőt, az UTE ezt még növelni is tudta, egészen 7-17-ig hizlalták előnyüket, mikor elkezdtünk zárkózni. Szerencsére a kaposvári lányokra idén jellemző akarás, és a végsőkig küzdés megint megmutatkozott, nem adták fel egy pillanatra sem, és egy egészen parádés hajrával egészen 16-18-ig zárkóztak! Ez azonban láthatóan sokat kivett a csapatból, és a pontatlanságokat rendre megbüntette, sőt az első játszmalabdájukat rögtön be is ütötték, 20-25, egyenlített a vendég gárda.

 


 

A harmadik szett már a várakozásokat tükrözte, egy rendkívül szoros párharc alakult ki, 9-9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, pont itt, pont ott, rendkívül színvonalas mérkőzést láthatott a Kaposvár Aréna közönsége, a kevés hibával játszó csapatoknak hála. Itt azonban sikerült kicsit ellépnünk, négy egységes előnyre tettünk szert féltávra, 15-11-nél viszont újra erőre kapott az UTE és rögtön zárkózni kezdett. Az ilyen meneteléseket a meccsen kiemelkedően jól fogadó Rády akasztotta meg rendre, majd Martin szolgálta ki tökéletesen a társakat. Hurst, Dias, Szedmák és Vilvert pedig köszönte szépen, rendre az újpestiek mellett vagy épp felett ütötte el a labdát, így egy megnyugtató, 3 pontos előnnyel érkeztünk a hajrához, 21-18. Itt az UTE még kapaszkodott, ám a cserékkel is jól operáló Lacombe edző örülhetett a végén, 25-21, újra nálunk az előny, 2-1.

 


 

A negyedik játszma kicsit hasonlóan indult mint a második, ám most korábban ébredtünk, és az UTE is kicsit mintha fáradt volna. 4-6-ig a vezetés is náluk voltá, ám újra jött a Szedmák-Dias páros, és már fordítottunk is. Az Újpest talán az utolsó energiáit mozgósította, hogy egyenlítsen majd 2 pontra ellépjen tőlünk, ám mi sem hagytuk magunkat. 10-10-nél egyenlítettük, majd gyorsan 5 pontot termelve el is léptünk, amelyet egészen a hajráig tudtunk őrizni, 20-15-ről várhattuk a végét. Itt még kicsit kapaszkodott az UTE, de a lányok már nem engedték ki a kezükből ezt a meccset és a párharcot, és bár az első játszma- és mérkőzéslabdát még sikerült kivédekezniük, a másodikat már nem, 25-22-vel megvolt a győzelem, 3-1-el pedig a Kaposvár jutott a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé! 

 


 

A második szetten kívül szerintem nagyon jó minőséget képviselt ma csapatunk, tudtuk tartani a nyomást ellenfelünkön azzal, hogy nagyon fontos pillanatokban szereztünk pontokat, ez jelentette a különbséget. Végig fókuszálva jól kezeltük azt a stresszt, ami a játékosokon volt a szezonunkra tekintve egy rendkívül fontos mérkőzésen. Boldog vagyok, hiszen ez egy színvonalas, kiélezett harc volt, és ezzel a győzelemmel egy új lehetőség nyílt meg számunkra, hogy a Final4-ban az ország legjobb csapatai között mérethessük meg magunkat - értékelt vezetőedzőnk, Vincent Lacombe.

Kedd este egy rendkívül színvonalas, izgalmas mérkőzést láthatott a Kaposvár Aréna közönsége, ráadásul hazai sikerrel, mellyel így csapatunk a tavalyi után újra a Magyar Kupa négyes döntőjében találta magát. A kérdés már csak az, milyen éremért harcolhatunk, az elődöntőben ezért majd a címvédő Vasas Óbuda csapatával csapunk majd össze.

 

A csapat egységét jól tükrözi, hogy a győzelmet követően a lányok nem feledkeztek meg lábadozó társukról, Tóth-Bodovics Hannáról sem. Mielőbbi felépülést kívánunk Hani!
 

Női Magyar Kupa negyeddöntő 2. mérkőzés
KNRC – UTE 3:1 (16, -20, 21, 22)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 500 néző. V.: Halász T., Árpás.


KNRC: Szedmák 20, Radnai 5, Dias da Silva 14, Hurst 12, Vilvert 16, Martin 2. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 2, Maiorano. Vezetőedző: Vincent Lacombe


UTE: James 9, Zólyomi 10, Moreno Borrero 7, Milanova 14, Kilyénfalvi 4, Kindelan 15. Csere: Dömsödi, Baksa (liberók), Sziládi 1, Ambrosio 5, Dani. Vezetőedző: Horváth András

Továbbjutott a KNRC 5:1-es összesítéssel, 6-3-as játszmaaránnyal.