Hírek

Hurst - Meg kell mutatnunk nekik, hogy ez a mi Arénánk!

A hétvégi mérkőzés elnapolásával némileg feszesebb lett csapatunk menetrendje a következő időszakban. Arról, hogy ez miként érintette a csapatot belülről, hogy készülnek a lányok az előttük álló időszakra, a KNRC csapatkapitányát, Marta Hurst-ot kérdeztük:

Nagyon feszes volt az ünnepi időszak, karácsonykor és szilveszterkor is játszottatok, vasárnap pedig már Nyíregyházára utaztatok. Hogy élte meg ezt a csapat belülről?

 - Mivel már augusztus eleje óta tudtunk ezekről az időpontokról, nem volt senki számára meglepő, hogy az ünnepek alatt is kellett játszanunk. Ez egy olyan időszak volt számunkra, amikor csak a munkára koncentráltunk, és erre mindenki így készítette fel magát. Egy kis szabadságot azért tudtunk kivenni, hogy visszanyerjünk egy kis energiát, és ez a 3 nap pont elég volt, hogy meglegyen mindenki számára a tökéletes egyensúly.
 

Több kisebb-nagyobb sérülés is hátráltatta a csapatot, hogy birkóztatok meg ezekkel a kihívásokkal?

 - A sérülésekkel sajnos soha nem könnyű megbirkózni sem egyéni, sem pedig csapat szinten. Nemcsak az edzéseket kell átalakítania a csapatnak úgy, hogy ne kapjon senki túl nagy plusz terhelést hanem arra is összpontosítanunk kell, hogy a nem 100 százalékos játékosaink felépüljenek, és újra visszanyerjék a formájukat.

 

 

Váratlanul most jött egy szabad hétvége, ez most jókor jött, vagy épp kizökkentette a csapatot a ritmusból?

 Szerintem ez a szabad hétvége most pont kapóra jött, hiszen a felépülési folyamatot teljesítő játékosok kaptak némi plusz időt, számukra ez mindenképp pozitív! 

 - Fontos azonban, hogy továbbra is mindenki a céljainkra és a játékra fókuszáljon, hiszen csak egy cél lebeghet a szemünk előtt: mindig készen állni az előttünk álló kihívásokra és mérkőzésekre! Ez a váratlan szünet sem zökkentett ki ebből senkit.

 

Alig három meccsünk maradt vissza az alapszakaszból mielőtt a rájátszásra fordulunk. A naptáratok még sűrűbb lesz, hogy készültök erre?

 - Mi csak dolgozunk tovább a saját játékunkon, hogy még jobbak lehessünk, és még kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújthassunk a pályán. Erre összpontosítunk, ezt a fajta felkészülést kell folytatnunk! Én úgy érzem, hogy jó is, hogy az alapszakasz meccsei kicsit közelebb kerültek egymáshoz, hiszen az így megváltozott játékritmusunk segíthet nekünk már akár a rájátszás elején is!
 

 

Fontos visszavágó jön a Magyar Kupában, és az UTE csapatával így egymás után kétszer ütköztök majd meg egy héten belül. Mire számítasz ezeken a mérkőzéseken?

 - Kétszer már játszottunk az UTE ellen, így szerintem mindkét csapat jól ismeri egymást, nagy csatára számítok. Annyi biztos, hogy az UTE minden energiát megmozgat majd a győzelemért kaposvári kupameccsen, de nekünk erre készen kell állnunk. 

Fel kell készülnünk és meg kell mutatnunk nekik, hogy ez a mi Arénánk! 

 - Szerintem a második meccset egy kicsit majd befolyásolhatja a kupameccse eredménye, de őszintén szólva ez csak egy kis részlet a teljes képből. A teljes kép az, hogy mindkét alkalommal készen kell állnunk a harcra!