Hírek

Háromból három, ott vagyunk a legjobb 8 között a Magyar Kupában!

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a kaposvári lányok ellenfele az NBI-ben szereplő Vinux Szegedi RSE volt szerda este. A vendégeknél az utazó keretben sem volt Sara Dias és Marta Hurst, így nagyobb figyelem terelődött azokra a játékosokra, akik a szezon során eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

 

 

Az alaposan felforgatott kezdő így a Godó, Radnai, Parker, Tóth-Bodovics, a sérüléséből felépülő Maiorano volt, akiknek Nicolai osztogatott. A mérkőzést a kaposváriak kicsit mintha darabosan kezdték volna a hosszú utazás miatt, a szegediek pedig a hazai pályához hűen lelkesek voltak, így egészen 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Itt viszont már kijött az osztálykülönbség, szépen elhúzott a KNRC Godó Panni és Lavinia Maiorano vezérletével, végül pedig 11 pontos előnnyel már nálunk is volt a vezetés, 14-25, 0:1.

 

 

A második szett is hasonlóan kezdődött mint az első, a Szeged végig lelkesen, tudásához mérten játszott, de a szett derekára ismét kijött a fizikális és mentális különbség, 4-5 ponttal rendre meg tudtunk lépni, itt már Radnai és Tóth-Bodovics is reflektorfénybe került megmozdulásaival. A szettet Maiorano zárta le, ezúttal 16-25 arányban hoztuk a szettet, 0:2.

 

 

Itt már a kicsit hitehagyott Szeged mintha már az erejéből is vesztett volna, a kaposvári lányok pedig kapva kaptak az alkalmon, és gyorsan le is akarták zavarni a harmadik szettet. Az alakulat szépen dolgozott együtt, látható volt, hogy élvezik a lányok a játékot, szép megmozdulások és magabiztos játék jellemezte a kaposvári alakulatot, esélyt sem adva a hazaiaknak. A végén egy 7 pontos sorozattal le is zártuk a meccset, 11-25, 0:3, ott vagyunk a legjobb nyolc között.

 

Ez egy tökéletes lehetőség volt azon játékosaink számára, akik nem minden alkalommal játszanak, hogy megmutassák, mit tudnak. Örülök, hogy éltek ezzel a lehetőséggel, bár nem volt minden tökéletes, de egy ilyen hosszú út után sosem egyszerű meccset játszani. A legfontosabb, hogy továbbjutottunk, mindhárom szettet megnyertük és nem volt sérülés! - mondta a meccsről vezetőedzőnk Vincent Lacombe.

Külön köszönjük, hogy a Kaposvár méltó ellenfélnek tekintett minket, harcoltak a pontokért és örültek minden találatnak. Nagyon sportszerűek voltak és mindent megtettek, hogy nyerjenek. Nekünk nagy tanulság volt ez az este, mert nem mindenkinek adódik ilyen lehetőség, hogy ilyen szintű csapattal játszhasson, így ha a jövőbe tekintünk, mi ebből csak fejlődhetünk.  - nyilatkozta a szegedi vezetőedző, Milodanovics Andrea.

Nyugodtan várhatjuk tehát a következő ellenfelünket a Magyar Kupában, amely akár az az Újpest is lehet, amelyik jövő héten épp Kaposvárra érkezik az Extraliga 6. fordulójában, hiszen a DEAC-UTE győztesével kerülünk majd össze.

Vidux-Szegedi RSE – KNRC 0:3 (-14, -16, -11)
Szeged, 50 néző. V: Gyulai, Szél


SZRSE: Bálint 3, Elissa 7, Horváth D. 4, Kádár 2, Fürdök L. 1, Lefforge 8. Csere: Nagy-Hegyesi, Kujundzic (liberók), Kiss N. 1, Erdei-Stohner. Vezetőedző: Milodanovic Andrea
KNRC: Lima: 4, Parker 10, Tóth-Bodovics 12, Maiorano 16, Godó 12, Radnai 5. Csere: Rády (liberó). Vezetőedző: Vincent Lacombe

Fotós: Kocsis Alíz

win