Hírek

Bruna Pezelj érkezik hozzánk Franciaországból!

A 184 centiméteres szélső ütő Bruna Pezelj a második légiósunk a következő szezonra!  A 25 éves francia Bruna az elmúlt évet a svéd élvonalban töltötte, ahol a bajnokságban bronz, a kupában pedig ezüstérmet ünnepelhetett.

Bruna nagyszerű szezonon van túl, 229 pontot szerzett, támadásai 44 százalékban voltak pontosak. Vezetőedzője Kaszap Tamás (a kaposvári sportbarátok számára ismerősen csenghet e név) elismerően nyilatkozott tavalyi teljesítményéről 

Érdekesség, hogy két korábbi játékosunkkal is csapattársak voltak, Rosane Maggioni és Lorena Sipic is játszott már együtt Brunával 

A sport iránti szeretetét édesapjától örökölte, Dragan Pezelj egykori kiváló feladó játékos volt, szlovén és jugoszláv bajnoki címet is szerzett sőt, a monacoi férfi válogatott vezetőedzője is volt 

"Monacoban kezdtem el röplabdázni majd a profi karrierem során előbb a Nancy-ben, majd a Saint Raphael-ben játszottam a francia első osztályban - mesélte az aláírást követően Bruna. Tavaly töltöttem az első szezonomat légiósként, a svédországi Halmstadban játszottam, ahol a bajnokságban bronz, a kupában ezüstérmet szereztünk a csapattal."

"Azért is választottam a KNRC csapatát mert nagyon megtetszett a klub elém vázolt projektje. Tudom, hogy itt majd továbbfejlődhetek játékosként, és a lehető legtöbbet segíthetem a csapatot! Nagyon izgalmas szezonra számítok, tudom, hogy az Extraliga mennyire kiélezett tud lenni, alig várom már, hogy belevessem magam!"

"Vincenttel telefonon beszéltünk többször is, sokban egyezik a röplabdázásról alkotott stílusunk. Szerintem sokat tud majd segíteni nekem abban, hogy fejlődhessek a szezon során, ráadásul ő is francia mint én, így sokkal könnyebb lesz majd köztünk a kommunikáció, ez is sokat segíthet a jövőben!"

Vincent Lacombe is várja már a közös munkát Brunával:

Franciaországban néhány évvel ezelőtt egy balszerencsés sérülés miatt nem kapta meg azt az esélyt, amit megérdemelt volna. Fantasztikus ahogy a labdával bánik, ráadásul papíron egy inkább védekező típusú játékosnak mondanánk, de ehhez képest a hálónál is különbséget tud jelenteni! Most itt a lehetősége arra, hogy nálunk egy nagyszerű szezont teljesítve akár még hazája első osztályába is visszatérhessen ahogy most Pauline, és ha így lesz, én leszek az első, aki gratulálni fog neki!

Üdv Kaposváron Bruna!