Hírek

10 szettet játszottunk a hétvégén, szemmel látható a fejlődés

Hétvégén a békéscsabai BorAqua Kupa keretein belül a BRSE és a FATUM-Nyíregyháza csapatával mérkőzött meg csapatunk. Az első mérkőzésen 3-2 arányban tudtunk nyerni, míg szombaton egy szoros csatában maradtunk alul. Vincent Lacombe vezetőedző értékelte a látottakat:

Pozitív gondolataim vannak a hétvégével kapcsolatban, és nem csak azért, mert 10 szettet játszottunk és két nagyszerű meccset játszottunk, hanem mert láttam a fejlődést. Sokkal jobban játszottunk mint a múlt héten a MÁV ellen, és ez a legfontosabb. Mondtam a lányoknak, hogy ne az ellenfélre fókuszáljunk, ne az eredményre hanem arra, hogy minden héten jobb teljesítményt nyújtsunk, és ez most sikerült is, akár mindkét meccset is megnyerhettük volna. Ha önmagunkra és a céljainkra koncentrálunk, valamint magabiztosak vagyunk akkor ilyen eredményeket érhetünk el.

Örömmel láttam, hogy nem vagyunk nagyon messze a legjobbaktól, ez most meg is mutatkozott. Jobban játszottunk mint eddig és az ilyen meccsek segíthetnek az önbizalmunk és magabiztosságunk növelésében, ettől leszünk versenyképesek!

A második meccsen teljesen más csapatot küldtem pályára, több esélyt adtam nekik, látni akartam tőlük, hogy mire képesek, készen állnak e. Jó teljesítményt láttam tőlük, megfelelő hozzáállást és küzdeni akarást, ráadásul így most kellő tapasztalatot és magabiztosságot is gyűjthettek a lányok, hogy még több felelősséget vállaljanak és több lehetőséghez jussanak.

Hosszú szezon lesz szünet nélkül, ezért sok játékosra van szükségünk, hogy versenyképesek legyünk. Most egy kicsit bizakodóbb vagyok mert látom, hogy ugyan mindenkinek különböző képességei vannak, de mind adhatnak hozzá a játékunkhoz, és segíthetik a csapatot!

Kicsit beárnyalta a hétvégét Lavinia sérülése az első meccsen, de szerencsére nem annyira súlyos, klasszikus röplabdás sérülés.

BRSE