Oldal kiválasztása

A második szett megnyeréséhez közel állt az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapata a Nyíregyháza elleni Magyar Kupa visszavágón, a vendégek azonban 3:0-ra nyertek végül.

151108ki

A továbbjutás volt a tét a Diamant-lányok Nyíregyháza elleni Magyar Kupa visszavágóján. A vendégek 3:0-ra nyerték az első meccset, így mindenképpen vagy ilyen, vagy 3:1-es győzelmet kellett volna aratniuk Horváth Alexandráéknak az aranyszetthez. A nagy tétre való tekintettel be is kezdett a három légióssal felálló vendégcsapat, hiszen már a mérkőzés elején elhúztak 6-1-re. Mészáros Péter időt is kért, de ez sem rázta fel a kaposváriakat, a különbség pedig egyre csak nőtt. A szettet végül magabiztosan, 25-13-ra nyerték Erdősék.

A második felvonást szintén a vendégek kezdték jobban. A brazil Araujo pontja 8-3-as vezetést jelentett a nyíregyháziaknak az első technikai szünetben, ezután viszont megváltozott a játék képe. Egyre inkább összeállt a kaposváriak sánca, és Sikos elrontott nyitása után már egál is volt az állás. Jezernicki ász-nyitása után már a Diamantnál volt az előny, ami egészen 20-19-ig ki is tartott. Ekkor megrázták magukat a nyírségiek. 22-22 után előbb átvették a vezetést, majd pedig megnyerték a szettet, amivel egyben be is biztosították a továbbjutásukat.

A harmadik szettre mindkét mester változtatott a kezdőcsapatán. Hazai oldalon Pedrazini, míg a vendégeknél Vén nyitotta a cserék sorát. Itt már kevésbé összpontosítottak a hazaiak, aminek köszönhetően végig uralta a játékrészt a Fatum. A mérkőzés végül Sitku Tamara pontjával zárult. A párharcot kettős győzelemmel zárta a Nyíregyháza és készülhetnek a Magyar Kupa négyes döntőjére.

A Diamant-lányoknak pedig marad a bajnokság, a héten ráadásul még kétszer is pályára lépnek Mészáros Péter tanítványai. Pénteken a címvédő Békéscsaba otthonában, vasárnap pedig hazai pályán zárják az évet a lányok a Gödöllő ellen.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Fatum Nyírsuli 0:3 (-13, -23, -16)
Kaposvár, 100 néző. Vezette: Dr. Árpás, Pőcze
Diamant: Rák, Szívós, Szombathelyi, Jenei, Horváth A., Jezernicki. Csere: Csitári Virág (liberó), Duduka, Pedranzini, Pintér Zs. .  Vezetőedző: Mészáros Péter.
Nyírsuli: Araujo, Erdős, Sikos, Valdez, Ramdin, Erdősné Csere: Tóth F. (liberó), Kundrák, Andrejkovics, Vén, Sitku  Edző: Kőhalmi Richárd.