Oldal kiválasztása

Tartalékos felállásban szenvedett 3-1-es vereséget az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata Jászberényben, a hetedik helyért kiírt párharc első mérkőzésén.

141012ki

Sérülés miatt Horváth Alexandra, Csitári Virág és Pintér Zsanett is hiányzott, de a somogyiak szép játékkal így is megnyerték az első szettet 25:22 arányban. A folytatásban átvette az irányítást a házigazda, és a második, majd a harmadik játszmában 20, a negyedikben pedig 21 pontot engedélyezett ellenfelének. Az egyik fél második sikeréig tartó csata május 7-én csütörtökön 18 órától folytatódik a kaposvári városi sportcsarnokban.

NŐK A 7-8. HELYÉRT:
JÁSZBERÉNY–1. MCM DIAMANT-KAPOSVÁRI EGYETEM 3:1 (–22, 20, 20, 21)
Jászberényi Röplabda Klub: Brkovic, Pintér A., Kocsmár, Lékó, Brezgun. Csere: Gulyás (liberó), Orbán, Neizer, Szigediné. Vezetőedző: Deme Gábor.
1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Rák, Szívós I., Pedranzini, Szombathelyi K., Jenei, Duduka. Csere: Ihász (liberó). Vezetőedző: Mészáros Péter.

Deme Gábor: – A mai mérkőzésen a Kaposvár volt az esélyesebb. Talán el is hitték magukról, hogy megnyerhetik ezt a meccset, ezért sokkal gyengébben játszottak, mint annak idején itt, Jászberényben. Mi pedig mindent megtettünk a győzelemért. Bár nem játszottunk hiba nélkül, jó teljesítményt nyújtottunk. Amit jelen pillanatban tudnak, azt megoldották azok a játékosaim, akik a szezonban eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, most viszont pályára léphettek. Semennyire sem lehet következtetni a mai mérkőzésből a jövő heti visszavágóra. Szeretnénk befejezni az idényt Kaposváron, de az érzésem az, hogy nagyon meleg lesz ott.
Mészáros Péter: – Nagyon nagy hullámvölgyekben játszottunk, valamint sokat számítottak a kósza labdák, valamint a bejátszások pontossága, illetve pontatlansága is. A Jászberény nagyrészt ránk erőltette az akaratát a végjátékban. Vagyunk nyolcan-kilencen, s korábban is hullámzó volt a játékunk, maximum jól jöttünk ki a szettekből. Ha stabil csapat lennénk, talán az ötödik helyért játszanánk, de sajnos ezek a problémák benne vannak a játékban. Ez a meccs nagyjából azt hozta, amire számítottam. A saját játékunkat kell letisztázni, valamint a visszavágón kicsit agresszívebben kellene játszanunk.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharcában a Jászberény vezet 1:0-ra.